טיפול בחרדות

דיון מתוך פורום  התנהגות בריאותית

17/02/2006 | 10:40 | מאת: lola

שלום רב. אני בחורה בת 30 הסובלת ממחלת לב (קרדיומיופטיה מורחבת EF20%) בנוסף יש לי הפרעות קצב ובגופי הושתל דפיברילטור. תפקיד המכשיר לטפל בבעיות בקצב הלב ולתת טיפול אגרסיבי במידת הצורך בזמן הפרעה מסכנת חיים (ניתנת מכת חשמל המסדירה את קצב הלב). אני יודעת על המחלה כבר שנה וחצי בערך וקיבלתי אותה. לשמחתי אני מתפקדת באופן מלא ביומיום. לפני כשבועיים קיבלתי לראשונה מכה מהמכשיר. חוויה מאוד לא נעימה בלשון המעטה. מאז ובכלל אני מוצאת את עצמי בחרדות ממה יהיה. אני נמנעת מלעשות פעילות שהיא לא בגדר החובה (כמו ללכת לעבודה למשל שזה חובה) מחשש שאולי לא ארגיש טוב ולכן מעדיפה להגיע הביתה בסוף יום העבודה. ניסיתי לדבר באשפוז עם פסיכולוגית וזה לא עבד. הגענו למסקנה שאולי כדאי שאנסה תרגילים שונים להרפייה ואני לא יודעת איזה ואיפה אוכל ללמוד אותם. האם תוכלו לכוון אותי? תודה.

אני בטוח שמה שקרה לך מפחיד מאוד ולגמרי לא נעים. מצד אחד הארוע עצמו שאולי הקפיץ אותך ומצד השני החרדה שמה הלב לא מתפקד כיאות. אם זה יקרה שוב הרי שבמשך הזמן תתרגלי לזה ומצד שני תחששי שמשהו כבר לא בסדר באופן סדרתי. מה אומר לך? בעיה. מה גם שבית החולים שכנראה טיפל בך יפה, בטוח לא ערוך לזה גם בקטע הנפשי. לא יודע איך לעזור לך פרט לעובדה שאני מבין אותך, אם כי בטוח לא יכול להיכנס לנעלייך.

מנהל פורום התנהגות בריאותית