עודף שינה, משמרות לילה, תיפקוד ובריאות

דיון מתוך פורום  התנהגות בריאותית

06/02/2006 | 14:18 | מאת: בדויה

שלום פורום התנהגות בריאה! חבר שלי עובד משמרות לילה 23-8 4-6 פעמים בשבוע וסטודנט עסוק וטרוד בימים (לא רציף). הוא מסוגל להרדם ליום שלם! ! ! ! משמע מהבוקר אפילו מ9 בבוקר ועד העבודה 2300. הוא אומר לי שזה היפוך הימים, העייפות הגדולה, החיים בלילה...... אני לא רואה את השינה הזאת כדבר בריא. גם התזונה וההגינה שלו לא נפלאים - האם יש קשר? האם זה הגיוני ? האם זה בריא? כיצד ניתן לשפר מצב זה ? בתודה, חברתו של אדם החי בלילות.

ובעיסוקי היומיום, ניחא. איך שזה נראה עכשיו, הדרך קצרה להתמוטטות. אורח חיים כזה טוב לזמן קצוב, לא כהרגל. חשוב מאוד לשמור על תזונה בריאה וקבועה יחסית. אבל כנרה זה מה שיש.

08/02/2006 | 08:08 | מאת: healthkeep

שלום, יש כמה פתרונות לבעיה. במחקרים שנעשו על אסטרונאוטים של נאסא תחילה, ואח"כ גם במעבדות שינה אחרות, גילו שעבודה במשמרות במשך שבוע, מביאה את האדם לכך שתפקודו ביום האחרון של השבוע יהיה כאילו לא ישן יום שלם. יש הרצאה בנושא, שבה מוצעות שיטות לשיפור איכות השינה, וכן שיטה לפינוי/ניהול זמן. אם את מעוניינת, צרי קשר, [email protected]

מנהל פורום התנהגות בריאותית