תפריט מאוזן

דיון מתוך פורום  התנהגות בריאותית

28/12/2005 | 17:43 | מאת: שיר

שלום, אני בת 18, מטר 65 בערך ושוקלת בערך 57. יש לי תפריט די קבוע שאימצתי לעצמי ורציתי לדעת אם הוא בסדר בשביל לרדת במשקל בצורה נכונה (אני טבעונית דרך אגב אז אין לי חלב/ביצים/דגים/בשר בתפריט). בבוקר (אם אני לומדת) אני אוכלת סנוויץ' (לחם מחיטה מלאה) עם אבוקדו/חומוס (אם אני לא לומדת אני קמה מאוחר ומוותרת על זה) עד הצהריים אני אוכלת תפוח. בצהריים קערת מרק או קערה קטנה (נגיד כמו 2-3 כוסות) של פסטה מחיטה מלאה עם רוטב (עגבניות/ פסטו עם שמן זית, לא שמנת ודברים כאלו) או אורז מלא עם רוטב של ירקות נגיד. עד הערב אני אוכלת עוד איזה פרי, בדרך כלל תפוז או אגס. ובערב אני אוכלת סלט (גזר, עגבניה, מלפפון וקצת עלים) עם כף חומוס וקצת שמן זית. במשך היום אני שותה 8-10 כוסות מים. בנוסף אני עושה ספורט 2-3 בשבוע אבל אני לא יודעת כמה קלוריות אני שורפת. הפעילות זה פעמיים בשבוע ריקוד (כמו אירובי) במשך שעה+ 20 דקות חיטוב ועוד יום בשבוע פילאטיס. לי זה נראה שאני אוכלת טוב ומספיק אבל חישבתי את הקלוריות במחשבון קלוריות (http://www.miok.co.il/Calorie_index.asp?sm=11&md=4&type=no&tm=411) ויצא לי מעט קלוריות, במיוחד אם אני עוד עושה ספורט באותו יום או שזה יום שאני קמה מאוחר ולא אוכלת את הסנוויץ'. האם אני צריכה לשנות משהו או שהתפריט בסדר? תודה מראש :)

02/01/2006 | 00:32 | מאת: אהובה

שיר, אני לא תזונאית.. אבל, על פי הנתונים שרשמת,גילך, גובהך ומשקלך, ועל סמך טבלאות שעיינתי בהם, לא נראה לי בכלל שאת בעודף משקל. בכל אופן, על מנת לקבל דעה מוסמכת, את יכולה להתייעץ עם הרופאה שלך בקופת החולים, והיא על פי שיקול דעתה, תוכל להפנות אותך לדיאטנית על מנת להתאים לך תפריט אישי על פי הנתונים האישיים ועל פי סדר היום שלך. את יכולה לקבל מידע כללי גם בפורום "תזונה קלינית", כאן בדוקטורס. אהובה

מנהל פורום התנהגות בריאותית