שלום, יש לי בעיה מוזרה קצת...

דיון מתוך פורום  התנהגות בריאותית

11/12/2005 | 21:40 | מאת: דור אביבי

אני מצטער מראש אם זה לא המקום אבל זה הכי ניראה לי נכון לספר על הבעיה שלי.. (ואני מצטער על שכתבתי כל כך הרבה) יש לי בעיה כבר כמה שנים שהיא באה פיתאום, לא יום אחד בבוקר אלא ככה לאט... אבל לא ממש התיחסתי אל זה... יש לי מן הרגשה מוזרה כזו ברגל ימין בדרך כלל, לא הרגשת נימול אלא סתם הרגשה מוזרה שאין לי ממש הסבר אליה....... כשאני יושב או עומד כמה זמן, ואז אני מתחיל לזוז או לקום יחסית מהר, יש לי מין "פרכוס", אבל אני לא ממש יודע אם זה זה.... אני לא נופל על הריצפה ואני לא עושה שום רעש מוזר... אלא שהיד הימנית שלי והרגל הימנית מקבלים מן "עיוות" זמני של כמה שניות, (עיוות קל מאוד של תנועות לא רצויות שבאות ככה סתם בזמן העיוות)וגם מישום מה אני ניטה להיתסכל לכיוון שמאל למעלה... אם נניח אני יעמוד ואז ירוץ, אז בזמן הריצה יהיה קטע שאני ירוץ קצת עקום. (רק לכמה שניות) (עוד משהו מוזר, בדרך כלל ההרגשה היא ברגל ימין, אבל אם בראש שלי אני חושב על ההרגשה הזו ברגל שמאל, אז ההרגשה תעבור ממש לרגל ימין לשמאל, או ליד וכו'... לנסות לשכוח מזה ולהעלים את זה- לא עזר) ניסיתי לברר אם זה אולי אפילפסיה, אבל לא ניראה לי, שאני הזכרתי "כמה שנים" אז אני מתכוון בערל 5-6 שנים, שאמרתי שזה בא לאט, אני מתכוון שפעמים הראשונות שזה קרה, היה לי עיוות קל ברגל, אבל לא חשבתי שזה משהו מיוחד ככה שלא התיחסתי לזה ושחכתי מהר מאוד. עכשיו החלק הכי מוזר זה, שיש לי את העיוות הזה רק שאני מרגיש את אותה הרגשה מוזרה... מה שעוד מוזר, זה שההרגשה בזו באה רק שאני חושב על זה... מבינים? אני קם בבוקר, מצחצח שנים וכו' רגיל.......... ואין לי כלום! אבל פיתאום במוח שלי עולה הקטע של ההרגשה... ותוך 3 שניות ההרגשה מגיעה, וכל פעם שאני נימצא ללא תזוזה למשך כמה זמן.... (כבר כתבתי למעלה מה התוצאה)... מה שגם מוזר, זה שאם נניח אני רוצה לקום אבל אני לא רוצה שתיהיה לי את ההרגשה הזו, אני פשוט מתמתח, כמו שקמים בבוקר, מותחים את הרגלים... זה מחליש זמנית את אותה הרגשה מוזרה... ושהיא חלשה אני יכול לקום רגיל... ובכלל! שאני בתזוזה ההרגשה הזו בחיים לא באה, רק שאני במצב דומם או כימעט ללא תזוזה........ אני מתבייש לספר את זה למישהו אחר כמו להורים שלי או ללכת לרופא... זה יביך אותי, אני מספר לכם את זה בצורה יחסית אנונימית ומבקש את עזרתכם הטובה... מזה בידיוק??? למה זה קורה??? מה שם הבעיה הזו??? יש טיפול לזה או שאני ימשיך לסבול את זה עד שיום אחד זה יעלם לי מהראש??? לי לא זכור שקיבלתי מכה חזקה בראש או יש לנו את זה במשפחה או שסבלתי מאיזה מחלה כלשהיא שיכלה לגרום לזה... תודה רבה ואני יודה אם נוכל להשאיר את זה ביננו. (נ.ב: חוץ מיזה החיים שלי ניפלאים, אין לי שום בעיה אחרת מוזרה.)

אבל זה רק נשמע כך. רופא בוודאי לא יצחק ויוכל להפנות לבדיקות מתאימות או לתת תובנות שלא חשבת עליהן.

12/12/2005 | 14:27 | מאת: דור אביבי

האים אני יכול לקבוע תור וללכת לרופא בצורה אנונימית? כלומר ללכת אליו מבלי הכרטיס של קופת החולים שלי או כל פרט מזהה אחר?

מנהל פורום התנהגות בריאותית