מדד ה-BMI לחישוב משקל תקין

דיון מתוך פורום  התנהגות בריאותית

באתר הבא תוכלו לחשב אם משקלכם תקין ביחס שבין הגובה למשקל: http://www.cdc.gov/nccdphp/dnpa/bmi/calc-bmi.htm כדי להמיר ס"מ לאינצ'ים חלקו את גובהכם ל-30.5 ותקבלו את הגובה ברגל ואינץ'. את המשקל שלכם חלקו ב-0.45. הנה אתר שיסייע לכם בחישוב: http://www.amadeus.net/home/new/converters/en/weight_en.htm

11/09/2004 | 15:12 | מאת: רן

שבת שלום מורי BMI(body mass index) הנה בדיקת "instant" של מסת הגוף ע"י יחס בין משקל לגובה. בדיקה זו אינה מדויקת ולכן אף פעם לא תהווה מדד יחיד לקביעת מצב בריאותו של אדם, אלא יכולה להיות עוד "כלי" בשורה של כלים ובדיקות מדעיים יותר שנעשים אצל רופא. החסרון של שיטה זו שהיא "מתייחסת " למשקלו של האדם בצורה דומה גם אם משקלו נובע ממסת שריר גבוהה או לחילופין מסת שומן גבוהה, וכאן מגבלתה. דוגמה: שני אנשים בוגרים בשנות ה-30 לחייהם שגובהם 1.75 ומשקלם 80 ק"ג יחושבו לפי שיטה זו כסובלים מעודף משקל, בעוד האחד אכן סובל מעודף משקל, אצל השני יכול להיות שמדובר באדם בריא שמתאמן בחכ"ש ללא עודף שומן אלא בעל מסת שריר גבוהה יותר מחברו שגורמת למשקלו להיות גבוה. מדד "משלים" שיכול להפוך את הBMI למדויקת יותר הוא בדיקת אחוזי השומן אך גם כאן קיימת בעיה שכן הרבה דרכים למדידת אחוזי השומן אינן מדויקות. בעצם לפי שיטה זו כל עלייה של משקל גם אם מדובר במסת שריר מדרדרת את בריאותו של הפרט, (וכמובן שההפך הוא הנכון כשמדובר במסת שריר). רן.

אלא שבסה"כ הבאתי לפני הקוראים את השיטה המקובלת היום, על חסרונותיה, של יחס משקל-גובה. זהו אמנם אומדן גס, אבל אם ניקח בחשבון שאדם שאינו בחדר כושר מתעניין בקשר לתקינות משקלו, המדד הזה די טוב.

מנהל פורום התנהגות בריאותית