עד כמה מזיק?

דיון מתוך פורום  התנהגות בריאותית

24/09/2005 | 23:10 | מאת: נועם

עד כמה מזיק לשתות חצי ליטר דיאט קולה ביום ? האם זה מסרטן? מה הנזקים לטווח ארוך ? בהמון תודה , נועם

מזיקים יותר או פחות. בדיאט יש אספרטיים והאספרטיים הוא רעה חולה: www.aspartame.com. הקולה עצמה חומצית והגוף מנסה לפצות על החומציות הזו ע"י משיכת סידן מהעצמות. העצמות מדלדלות ומקבלים ירידה בצפיפות עצם מוקדם מהרגיל. עודף הסידן נשטף דרך הכליות ויוצר אבנים. כל זה כמובן כסף קטן לעומת סרטן. אבל הנזק ארוך טווח הוא.

25/09/2005 | 11:12 | מאת: לנעם

כדאי לדעת גם שקולה בכלל , יש בו חומר ש"תורם" להרס השיניים הקולה מומלץ לפי מיטב ידיעתי, למקרה של בחילות, אז זה יכול לעזור להרגשה

וזה תירוץ שהשתמשו בו הרבה שנים בגנות הקולה. בוא נאמר את זה בעדינות מירבית: יש לחדול ולשתות קולה בכלל ויפה שעה אחת קודם. בשעה הבאה רצוי להפסיק לשתות כל משקה ממותק בסוכר או בממתיק מלאכותי. המשקאות האלה המיטו עלינו רק מחלות. בשביל מה צריך את זה?

מנהל פורום התנהגות בריאותית