כמה שאלות על גמילה מקמח/סוכר

דיון מתוך פורום  התנהגות בריאותית

30/08/2005 | 21:59 | מאת: יערה

אני עדיין לא סכרתית, אבל בדרך הנכונה אחרי פעמיים סכרת הריון וגלוקוז-בצום גבולי משהו. אין ברירה ויש להגמל מהג'אנק. לחם שיפון או לחם מקמח מלא - מה עדיף? (לחם קל לא נכנס אלי הביתה) גזר - אני מכרסמת גזר גמדי על תקן ממתקים. היכן עובר הגבול? איך אפשר להמתיק גרנולה ביתית (ולא בדבש/סירופ מייפל)? לוותר על פסטה לעולמים? להגביל כמויות? לעבור לפסטה מחיטה מלאה? שוקולד אמיתי למכורים, 70-85% - האם אפשר לטעום במידה? (הרי בריכוזי שוקולד כאלה אי אפשר לאכול יותר מביס ורבע). תודה!

הדיאטה במכה אחת. אני יודע שיש נחמה גדולה במאפים מכל סוג. הנחמה הזו הביאה לא מעט מחלות על האנושות, הרבה יותר משומנים טובים. אם כבר מדברים על שומנים, את כל המרגרינות לזרוק ועכשיו וכך גם את כל השמנים הצמחיים, פרט לשמן זית. בשמן זית כדאי לקנות משובח לצריכה בסלט וכתית לא משובח לטיגון קל. את צריכת הדגנים יש להגביל ככל הניתן. פסטות זה בסדר בכמות סבירה, שיפון עדיף על קמח רגיל וכל קמח טחון דק רע כמו כל קמח אחר עבור הסוכרתיים. קמח מתפרק במעיים מיידית לסוכר ומבחינה זו דגנים (אורז, קמח, תירס) דינם כדין סוכר. הורדת הדגנים מהתפריט תרגיל את הגוף להתחיל לפרק שומנים. המתקת גרנולה במייפל זה רעיון לא רע, אם כי עדיין זה סוכר, אפילו שפחות. לגבי שוקולד מריר, אפשר בהחלט לאכול ממנו 2-4 קוביות ביום. טעים וגם בריא ללב. פסטה מחיטה מלאה זה טוב וכדאי לקנות את זה מיד עם הזכיה בפיס.

31/08/2005 | 23:25 | מאת: יערה

מרגרינה היא נגד הדת שלי כך שאין בעיה בתחום הזה. אין כמו לחם שיפון משובח עם מעט חמאה. שמן: האומנם שמן קנולה לא בריא? קמח: הבנתי והפנמתי, שמתי לב עוד קודם שהצירוף קמח+מרגרינה+סוכר (=מאפים) הוא רע במיוחד. להתנחם - אני מתנחמת בבנותי המתוקות ולא בעוגות. יותר שווה וגם יותר טעים. פסטה מלאה - חזרתי הרגע מקניות ופסטה מחיטה מלאה עולה כ-30% יותר מהפסטה המשובחת וכפול מהפסטה הפושטית. ההפרש מתקזז עם האין-גלידה ואין-עוגיות. אורז - האם מלא עדיף על רגיל? או לוותר בכלל? גזר/בטטות - מותר? להגביל? שוב תודה על התשובה המפורטת. אני כבר שבועיים וחצי מגבילה את פחמימותי וההשפעה היא חיובית להפליא.

24/09/2005 | 20:18 | מאת: נעמי

כמתעניינת בתזונה בריאה, שנגמלה סופית מג'אנק-פוד (זה לא היה קל!) הנה מה שאני יודעת, בקשר לשאלותיך - לחם מקמח מלא עדיף. טוב מאוד לכרסם גזר, גמדי או לא. גרנולה אפשר להמתיק במולסה (יש בבתי-טבע). אם מוכרחים - פסטה מחיטה מלאה. את יכולה לנסות קינואה - זה סוג של דגן, כמו אורז, רק הרבה יותר מזין ממנו, ומתבשל יותר מהר, וגם טעים. שוקולד גורם לבריחת סידן ולנזקים נוספים. במקום זה אפשר מעט שוקולד חרובים. ומה שיותר מעולם הצומח, רצוי אורגני. תהיו בריאים.

הקינואה אינו דגן בשום אופן. הקינואה אלה זרעי צמח מסוים מדרום אמריקה. לחולי סוכרת קמח מלא טחון דק דינו כקמח רגיל. נכון, אבל, שהוא יותר בריא. אכילה כמה שיותר מעולם הצומח לא הוכחה מעולם כטובה יותר מאכילת בשר. ההיפך הוא. אורגני תמיד טוב.

ששוקולד גורם לבריחת סידן ויש לו אפילו יתרונות.

מנהל פורום התנהגות בריאותית