שומן רווי רע לבריאות? לא בהכרח.

דיון מתוך פורום  התנהגות בריאותית

אט אט מגיעים החוקרים למסקנה ששומן רווי לא תמיד רע לבריאות, אפילו טוב. http://www.mercola.com/2004/sep/8/saturated_fat.htm

09/09/2004 | 00:12 | מאת: adi

בהחלט שלא.

09/09/2004 | 09:20 | מאת: רן

הקביעה ששומן רווי לא תמיד רע לגוף ואף חיוני לו בניגוד למה שחשבו בעבר, לעומת החסרונות המוכרים והידועים של שומן רווי(למשל:השפעה על רמת הכולסטרול בדם). מעלה דילמה...האם באמת יש להעלות את כמות השומן הרווי? כנראה שלא... כמות השומן הרווי היומית של אדם בחברה המערבית היא מספקת אם לא עודפת כלומר הוא לרוב יצרוך מספיק שומן רווי גם ככה (ללא מאמץ). שומן רויי לא מצוי רק בגבינה הצהובה או בחלמון הביצה אלא מצוי בכמות גדולה גם בבשר(במיוחד בקר וכבש),מוצרי חלב ושמנים שונים.יש פה מישהו שנמנע מכל אלו? אולי רק צימחוניים(וגם מיעוט מתוכם). לכן הפחד מ"מחסור" בשומן רווי הוא קטן הרבה יותר מהפחד מ"עודף" שלו. רן.

10/09/2004 | 16:13 | מאת: DK

קוראים תמימים בגיבובי השטויות המסחריים שלו(משווק מוצרי בשר וחלב "אורגנים"). שומן רווי אינו שומן "חיוני"- חומצות השומן החיוניות הן החומצה האלפא לינולנית(אומגה 3) וחומצה לינואלית(אומגה 6), למרות שבכל סוג של תזונה קיים שומן רווי(השאלה היא הכמות). כל ארגוני הבריאות המכובדים(למשל ה-WHO) ממליצים על הפחתת מקורות השומן הרווי(לרוב מומלץ ששומן רווי לא יהווה יותר מ-7% מסך הקלוריות הכולל). חבל שכתבות מסוג אלו מטעות קוראים תמימים ואף עשויות לגרום נזק לבריאותם במידה ואלה מיישמים המלצותיהן הבלתי אחראיות.

אבל אתה נוטה לראות הטעיה בכל קישור שאני מביא, ולא רק אני. מאחר ואני מניח שקורא מקרי לא מגיע לאתרים כמו זה של ד"ר מרקולה או ריק מנדוזה, גורם ההטעיה שולי, אם בכלל קיים. צריך כמובן לראות הכל בהקשר הרחב. ד"ר מרקולה ציין שיש אנשים להם תועיל יותר דיאטה עם אחוז גבוה יותר של שומן רווי ולאחרים ההיפך.

מנהל פורום התנהגות בריאותית