מהם המאכלים שמשפיעים לטובה על ניקוי כלי הדם

דיון מתוך פורום  התנהגות בריאותית

27/05/2005 | 02:47 | מאת: אביב

פשוט אנחנו חיים בתקופה שהרבה מתים מהתקפי לב וסתימות עורקים,שבץ מוחי וכדומה. לכן רציתי לדעת אם יש מאכלים שהם לא רק "מלכלכים" את העורקים בגופנו אלא ממש עוזרים לנקות? ומהם המאכלים הנגישים לנו ? והטובים ביותר לשם מטרה זו כי המון מתים בשנה ומתקצרים חייהם בשל בעיות כאלה ולא אחת שמעתי על ילדים שנבדקו ונאמר להם שהעורקים שלהם סתומים כמו אדם בן שהוא זקן האם זה יכול להיות דבר כזה?. לו רק ידענו מה אפשר לאכול בדיוק. בתודה מראש אביב

נמצא שלאלה יש אכן עורקים סתומים כמו לאנשים מבוגרים וזאת כתוצאה מדיאטה עתירת שומנים וסוכרים. כעיקרון, כלי הדם מתמלאים בכולסטרול. הורדתו נעשית בעזרת מאכלים המכילים חומרים המעלים את הכולסטרול הטוב ומורידים את הרע ומנקים את הדם מטריגליצרידים. מכאן להסבר מה לאכול הדרך ארוכה. לא כל שומן הוא שומן רע. אפשר בהחלט להתחיל עם אגוזים (לא בהגזמה), אומגה 3, שמן זית ודומיהם. רצוי להמנע ממרגרינה ושומנים מוקשים חלקית ולאו דווקא מחמאה.

מנהל פורום התנהגות בריאותית