שאלה

דיון מתוך פורום  התנהגות בריאותית

03/03/2005 | 12:58 | מאת: נועה

שלום לכולם, חבר שלי חולה בסכרת, מעשן, לא עושה פעילות גופנית ולא מקפיד את תזונה מאוזנת, אני מנסה להסביר לו בכל דרך אפשרית שהדרך שלו לבית חולים מאד קצרה אבל עדיין הוא טוען שהוא לא יודע איך להתחיל לשנות את אורח חייו (בן 29), אודה לעצות

היה אצל רופא. אם הרופא טוב, הוא היה צריך לשלוח אותו לכל הבדיקות הנחוצות וגם לדיאטנית. הדיאטנית תתחיל בתוכנית התזונתית והרופא המתמחה בסוכרת בתוכנית הטיפולית. אסור לו להתחמק מזה. רוב הסוכרתיים המאובחנים עברו לאורח חיים בריא יותר והם נהנים מזה. הסוכרת היא מחלה רב מערכתית ונבזית ביותר. ביומיום אולי לא מרגישים דבר וגם הדרך לבית החולים לא תמיד מהירה כל כך. אבל בהמשך הדרך מחכות (לא בהכרח, אבל בטוח בשבילו) מחלות לב, סרטן, בעיות במערכת העצבים, ברגליים, בעיניים ורגישות לזיהומים. אם לא יטפל בעצמו מיד והוא עוד צעיר, הבעיות הגדולות מחכות מעבר לפינה. הוא לא צריך להחליט בעצמו מה לעשות. לשם כך יש מומחים ולשם כך יש גם פורומים מתאימים.

מנהל פורום התנהגות בריאותית