זהום אוויר וקעש במקום העבודה

דיון מתוך פורום  התנהגות בריאותית

03/03/2005 | 05:41 | מאת: לאה ינאי

למורי שלום רב.אבקש את עזרתך לשאלתי אם בהיבט מיקצועי או בהיבט פסיכולוגי כיצד עלי לשכנע את הגנן להפסיק את מעשיו. הצילו-זהום אוויר ורעש במקום עבודתי מחבר: לאה ינאי ([email protected]) תאריך: 2.3.2005 שעה: 17:52 במקום עבודתי בכל בוקר כשאני נכנסת מקבל את פני רעש מחריד וריח חריף של בנזין מהמכשיר לפיזור עלים שבשימוש הגנן שלנו.המכשיר עובד על בנזין ועושה רוח ונראה שהגנן פשוט נהנה להשתמש בו. לאחר מכן הוא עובר למקום אחר וובמשרדי הממוקם בקומה השלישית שומעים את הרעש וזה פשוט בלתי נסבל ומפריע לעבודה כמה פעמים ביקשתי מהגנן שיפסיק להשתמש במכשיר ויעבור למכשיר חשמלי.ותשובתו הייתה תגידי למנהלים שלי. אני זקוקה מכם בדחיפות לנתונים\ניסיון ממקרים כאלו-איך אני יכולה להוכיח שריח הבנזין רעיל עבורי,ושהרעש הוא מעל התקן המותר.

ואת הזיהום שהוא עושה. העונש למשתמש בו לא מאחר להגיע. בטוח שלא נעים כל היום לנשום אדי דלק ואבק. מצד שני, כנראה שלא ניתן לעשות דבר. אנחנו לא רק חיים בעולם שאינו אידיאלי, אנחנו בישראל! זה המקום בו מצפצפים על כל זכויותינו צפצוף אחד ארוך. התחשבות מעולם לא היה הצד החזק של מערכת הנימוס הישראלית.

04/03/2005 | 06:58 | מאת: לאה

למורי תודה על הדברים .אכן לצערי אין בארץ פירגון והתחשבות וזה פוגע בכולנו. פנתי למנהלים של הגנן והסברתי את הבעיה והצעתי לגנן לעבור להשתמש במפזר ושואב עלים חשמלי. בגדול כולם הסכימו לרעיון,אבל הגנן מתעקש ואומר שאם הוא יצטרך לגלגל את כבל החשמל כל פעם זה חסרון מבחינתו כי גוזל זמן. ענתי לו להם שעדיין החסרון הזה עדיף על זהום הסביבה. מהדעתך מה עוד אוכל לומר כדי לשכנע

מנהל פורום התנהגות בריאותית