ושוב על סויה ונפלאותיה

דיון מתוך פורום  התנהגות בריאותית

מעניין למי היה האינטרס לרומם את שמה של הסויה. http://www.mercola.com/2005/feb/26/soy_myths.htm

28/02/2005 | 12:29 | מאת: צביקה קורן - תזונאי

מורי, על האמינות של מרקולה תוכל ללמוד מהקישור הבא המופיע בסוף המאמר בקישור שהבאת: http://www.mercola.com/2003/nov/26/soy_formula.htm לטענתו: Soy Formula Kills Three Babies הוא מביא ציטוט (מה BBC) של המקרה האומלל שהיה בישראל. לא מציין שהסיבה האמיתית הייתה חוסר ב B1, אלא נותן להבין שהסיוה גרמה למוות. איזו הטעייה מכוונת ומרושעת!!! האם אלה כל הדוגמאות שיש על נזקי הסויה??? האם אפשר להצביע על מקרים אמיתיים בהם נגרם נזק לילדים בגלל הסויה ולא בגלל פגמים גנטיים, סביבתיים, תזונתיים, או אחרים? אני מציע להיזהר מהמתקפה המתוקשרת על הסויה ולקרוא גם את אלפי המחקרים שמצאו שהסויה מועילה מאד לבריאותנו. צריך איזון בחיים וצריכה מתונה של סויה ומוצריה (במיוחד טופו) לא מזיקה. אגב, אני מנוי על המגזין של מרקולה ונהנה מחלק מהכתבות שהוא מפרסם, אבל צריך להיות זהיר כשזה הופך מגמתי וכלי למכירת שיטת התזונה שלו. בהצלחה צביקה

הנושא הוא הסויה. מרקולה מביא את זה ולא רק הוא. הסויה כיום מהונדסת גנטית ברובה. לא יודע עד כמה זה נחקר, אבל זה כבר נושא טוב למחקר. אפשר גם לציין את האלרגיה לסויה הדומה לאלרגיה לחלב והנה הלך עוד תחליף. את זה אמרו מומחי מכבי. אפשר לתקוף גם אותם.

28/02/2005 | 16:43 | מאת: מריוס

לצביקה קורן, אני מסכימה איתך בהחלט. יתכן שמרקולה צודק לפעמים, אבל בהחלט איננו אלוהים ואיננו יודע הכל בכל התחומים. זה הרי לא יתכן, אפילו אינשטיין הגדול לא התימר עד כדי כך. באשר לסויה, הידיעות האלה אינן חדשות, קראתי על כך כבר מזמן, לא זכור לי היכן, מרקולה פשוט הוסיף זאת לאתר שלו. על כל מזון יש שתי דעות, אחת שוללת ואחת מחיבת, והחטא הכי גדול הוא לא להביא את שתי הדעות, ועוד יותר חמור להביא מידע חלקי, כפי שציינת שמדובר שפורמולה של סויה אבל לא צויין שהיה חסר ויטמין B , והרי זה עושה את כל הענין. מהונדס ? לפחות שיציין זאת בהתחלה, וכולם יודעים שהנושא בעיתי, ולפעמים השאלה היא מהונדס או למות מרעב. מורי מחזיק בדעות מסוימות, נחרצות מאוד, קיצוניות מאוד ומטעות את הציבור . לפחות שיציין שזאת דעתו הפרטית בהשראת מרקולה ולא יצא בהכרזות מפחידות כאילו שהדבר כבר הוכח למעלה מכל ספק בגלל שמרקולה החליט כך. חבל, זה היה יכול להיות פורום מענין, חבל שהוא כ"כ חד צדדי.

מנהל פורום התנהגות בריאותית