הולכים על בריאות? הולכים

דיון מתוך פורום  התנהגות בריאותית

אמרו את זה לפני, אנא כנסו לקישור בעברית: http://www.starmed.co.il/Wingate/WalkingWayOfLife ועוד: כבר היום כל אדם 15 חולה סוכרת. עד שליש מהחולים כלל אינם מודעים למצבם. תוך 20 שנה 15% יהיו חולים ואז כל אדם שביעי יהיה חולה. מבהיל? מאוד מבהיל. לסוכרת בראשית דרכה אין כל סימפטומים וללא בדיקת דם מקרית, לא מגלים את זה. כשמגלים והמצב אינו קריטי, העצות הראשונות הן דיאטה נוקשה והליכה רבה. מאחר והליכה אינה "נרשמת" רק לסוכרתיים, כחלק מהתנהגות בריאותית גרידא, יש להתחיל וללכת ומיד. בטטות כורסא מתחילות עכשיו לגנוח ולומר: אין זמן, חם מדי, קר מדי, לח מדי. נו, טוב, אז ממחר. ולא מדובר פה בהליכה אולימפית. הליכה למען הבריאות היא הליכה מהירה, כזו המעלה את קצב הלב, אך אינה מיועדת למדליות. חצי שעה 4 פעמים בשבוע או כל חלוקה אחרת. לדוגמא, ירידה תחנה אחת קודם באוטובוס והשלמה בהליכה. למשל, עליה של קומותיים במדרגות ובהמשך אפילו יותר. לא יאומן מה זה עושה: הלכיה של 10 דקות ביום, או שעה בשבוע, מורידים את הסיכוי להתקף לב ב-62%!!! הליכה של רבע שעה ביום שקולה ל-5 מ"ג וליום. לא צריך מרשם. אם יתפתח דיון, אביא עוד קישורים. בינתיים, גלו את סביבתכם דרך הרגליים. הנה יש לכם עוד תרוץ לקניה - נעלי ספורט נוחות להליכה. ועוד דבר שלא תאמינו לו: תתרגלו ללכת ויום אחד באמת יהיה חם מדי, קר מדי או לח מדי בשביל ללכת ותראו כמה שזה יחסר לכם. תתחילו ללכת ותבדקו אם אני צודק.

03/09/2004 | 16:17 | מאת: adi

שלום מורי, אתה בהחלט צודק!!!!!!!!!!!! עדי

03/09/2004 | 18:13 | מאת: רן

בהחלט מומלץ. אפשר להוסיף שהליכה היא פעילות אירובית, ובנוסף אליה קיימות פעילויות אירוביות אחרות כגון: שחיה, רכיבה על אופניים, ריצה... וכו.. בד"כ כדי להתמיד בפעילות אירובית צריך למצוא כזאת שאוהבים. אני מסכים שהליכה היא הפשוטה ביותר, והמצריכה הכי פחות הכנות קודמות. אפשר להתחיל מ-3 פעמים בשבוע במשך זמן קצר (למשל 20 דק') ולאט לאט להגביר את מספר הפעמים ואת משך האימון.4-5 פעמים בשבוע למשך 40 דק' זהו כבר הישג מכובד מאוד. חשוב מאוד מצד שני גם להיות קשובים לגוף, לתת לו מנוחה מספקת ולא להמשיך בפעילות שגורמת כאב או פציעה. שילוב תזונה נכונה גם הוא מומלץ. כדאי לפני זה לערוך ביקור אצל רופא המשפחה כדי לוודא שאין מניעה בריאותית לעסוק בספורט, (חשוב כפליים לאנשים מבוגרים או כאלו עם "עבר רפואי"). רן.

03/09/2004 | 22:26 | מאת: עמית

אני בהחלט מיישמת.. מה גם שהליכה ברגל תמיד היתה דרך התחבורה החביבה עלי, אז גם אני בעד.

מנהל פורום התנהגות בריאותית