האם אהבה ונתינה מרפאים

דיון מתוך פורום  התנהגות בריאותית

22/02/2005 | 21:30 | מאת: זיו

ראו לינק שנתקלתי בו באחד הפורומים-"כוחו של חיבוק" תמונה אחת שווה אלף מילים. והביעו את דעתכם כאן האם נתינה ואהבה יכולים לגרום לאנשים חולים וורדומים(שאינם מתעוררים) לחזור ולהיות בריאים?? http://www.blabla4u.com/sites/blabla4u/ShowMessage-eng.asp?LangCode=Heb&ID=2649356

ממחקרים של וויניקוט, שנעשו בבתי יתומים בשוויץ, כמדומני, התגלה שלמרות שילדים קבלו מזון הולם ותנאי מגורים הולמים, אך ללא שום יחס של חיבה ואהבה, פשוט לא שרדו. אין ספק שאהבה ונתינה אולי מרפאים, אבל חוסר אהבה ונתינה יכולים להיות לעיתים קטלניים. ידוע גם, שמבוגרים המגדלים חיית מחמד, איכות חייהם גבוהה מזו של מבוגרים עריריים.

28/02/2005 | 00:40 | מאת: זיו צח

הי מורי-תודה על תשובתך התומכת בדברים,אבקש להוסיף שהומור זה גם סוג של נתינה נתינה ויצירה של אווירה חיובית ותומכת . ראו מאמר ארוך עם תגובות שמתפתח כאן באתר בפורום בטיחות גיהות ואיכות חיים וסביבה. http://www.doctors.co.il/m/Doctors/a/Forums/xFF/Read/xFI/1282/xPG/3/xFT/1890/xFP/1890

מנהל פורום התנהגות בריאותית