חרדות ותרופות

דיון מתוך פורום  התנהגות בריאותית

11/01/2005 | 12:30 | מאת: א

ישנן כל מיני תרופות טיבעיות לטיפול בחרדות למשל GABA של סולגר או יצא עכשיו נירוונה-פורטה של ד"ר פישר ויש משהו מחברת "טיבעוני" הטענה שלהם שמחקרים מדעיים בדוקים הוכיחו שהם מאוד יעילים בטיפול בחרדות ויש להם אפקט דומה לזה של תרופות פסיכיאטריות וללא תופעות הלוואי והסכנות הכרוחות בתרופות הפסיכיאטריות (אני יודע שאומרים הרבה שאין סכנות וכ"ו אך לגבי עדיין התרופות הללו קיצוניות מידי) רציתי לדעת למה לא ממליצים לקחת קודם כל מן הטיבעיים האם מה שנאמר לגבי יעילותם הוא שקר? הרי גם להם יש מחקרים ובדיקות אז למה דווקא לא להאמין להם וכן להאמין ליצרני התרופות לכל אחד מן הצדדים ישכמובן אינטרסים כלכליים וכל אחד מן הצדדים מביא הוכחות מחקרים ותוצאות בדוקות אז למה להאמין לאחד ולא לשני? אודה לכם אם תוכלו לפרט ולהסביר ולתת רקע למה בעצם פסיכיאטרים ישר פונים לתרופות ולא קודם מנסים תכשירים יותר טיבעיים שהטענה לגביהם היא שיש להם אפקט דומה? האם התכשירים הטיבעיים מסוכנים ? האם יש להם תופעות לוואי? נראה לי שגם אם כן זה בטוח יותר טוב ממה שיש בתרופות הרגילות אנא פרטו והסבירו אשמח גם לקבל חוות דעת והיתרשמות והרגשה מאנשים שניסו את התכשירים הטיבעיים ואיך זה השפיע עלייהם אם יש בעיה של הפרעות אכילה האם אפשר להתמודד לבד ללא צורך בכדורים יש טיפול אחר שיכול לעזור ראיתי שדובר על טיפול קוגניטיבי -- אפשר לפרט מה זה? אני לא מוכן לקחת כדורים בשום אופן זה ניראה לי קיצוני מידי (אולי אני סתם היסטרי לגבי זה אבל זה משהו שאני ממש לא מוכן לעשות) אני רוצה לקבל יעוץ לגבי אלטרנטיבה אחרת פרט לכדורים -- אני בטוח שיש ולא יתכן שחייבים את הכדורים אני כן מוכן לנסות את בתרופות הטיבעיות -- האם למישהו יש ניסיון איתן - משהו מומלץ? בבקשה עיזרו לי -- ובבקשה אל תנסו לשכנע לגבי הכדורים עיזרו לי לגבי האפשרויות האחרות אני מסרב להאמין שאי אפשר להיתגבר על זה ללא כדורים כדור הוא לא תרופת קסם אולי הוא יכול להקל או להאיץ את התהליך אך אני מאמין שבכל מיקרה זה יצתרך לבוא מבפנים כך שההתמודדות בכל מיקרה קיימת וצריך טיפה יותר כוח אולי ללא הכדורים -- מהן האפשרויות אודה על תשובות והסברים מפורטים

11/01/2005 | 14:37 | מאת: מ

כדורים, נקרא להם קונבנציונליים, לא באו להרע. זה בטוח. הם גם לא קיצוניים בשום צורה. הקיצונות יכולה להיות במינון. מתן כדורים קונבנציונליים הם משורשיה של הרפואה האלופתית, זו הרואה בבעיה מסויימת משהו המצריך מרשם מסויים וזהו. ההקלה מהירה, הבעיה, לעומת זאת, לא תמיד נעלמת. מבחינת הפציינט יש הקלה מהירה וזה מה שהוא מחפש. הרפואה ההוליסטית רואה את הכל במכלול. שם התרופות, עשבי מרפא בדרך כלל, משפיעים לאט יותר, בהתחלה אפילו יש החמרה לעיתים, אבל בטווח הארוך הבעיה נפתרת. או שכן או שלא. אחת הטענות היא שברפואה הסינית אין תופעות לוואי, לפחות לא כאלה המזיקות. זו הטענה החזקה ביותר כנגד התרופות הקונבנציונליות, שלעיתים מתים כתוצאה מתופעות הלוואי, מחשבה בלתי נסבלת ברפואה הסינית. אחרי שקוראים הרבה לכאן ולכאן משתכנעים סופית שאין אמת אחת. לכל צד האמת שלו ולמרות שלאמת בדר"כ יש צד מסויים, כאן האמת רב צדדית. ומה עושה האדם הדעתן? מטפל בעצמו מבחינת תחזוקה מונעת ברזי הרפואה ההוליסטית. כשיש בעיה קיצונית, פתאום יש פניה לרפואה הקונבציונלית. מפונקים נהיינו.

11/01/2005 | 22:49 | מאת: יעלה

ואנשים רבים יעדיפו לסבול סבל רב, העיקר לא לגעת בתרופות. אותם אנשים יקחו בקלות כדור להקלת כאב ראש, או יטפלו במחלה פיזית בתרופות קונבנציונליות. אז מאיפה הפחד? התרופות הטבעיות הן בעיתיות כי בארץ הן אינן מסווגות כתרופות ולכן אין עליהן פקוח מחמיר. קשה לדעת מה אתה בולע, מה המינון המדויק, מה המרכיבים המדויקים. במידה מסוימת התרופות הפסיכיאטריות בטוחות יותר. אני חושבת שהגישה שלך נכונה, ואפשר בהחלט לחפש תחליפים לתרופות. לא מזמן תורגם לעברית הספר "ללא פרויד ללא פרוזק". שמעתי טובות על הספר, ואני מתכוונת לקרוא אותו. הספר עוסק בשיטות טבעיות (לא רק צמחי מרפא) לטפול בחרדות ודכאון. רק בריאות

מנהל פורום התנהגות בריאותית