זוכרים את המקרה בו התהפכה שייטת בירקון ואזרח אמיץ

דיון מתוך פורום  התנהגות בריאותית

20/06/2010 | 13:36 | מאת: איזאק

זוכרים את המקרה בו התהפכה שייטת בירקון ואזרח אמיץ קפץ להצילה? כמי שנמצא באימון יום יום לאורך הירקון אני, שזוכר את זוועות אסון המכביה, לא הייתי קופץ - חייו של האחר לא שווים יותר משלי (לפי דעתי...). אלא אם כן יאמרו לי שהמים בטיחותיים ואז אקפוץ בשמחה להציל כל טובע. הלכתי לבדוק את הנושא: יש שלטים לאורך הירקון המצביעים על איסור כניסה למים. שיגרתי שאלה למוסדות ולגופי תקשורת: האם בטיחותי לקפוץ למי הירקון ולהציל נפש של מי שטובע או שמסוכן מאד בריאותית. לא ענו לי.או שלא רוצים לגעת בשאלה או שחושבים שהיא פעוטה מדי. אז מה עמדת הרופאים בישראל?

אני הייתי מצפה ממדען רציני שייתן תשובה לכך בעצמו או דרך המשרד לאיכות הסביבה. אני לא באמת מאמין שיש תשובות חד משמעיות כאלה. אם יאמרו, נניח, שהמים לא טובים, יהיו כאלה שישאלו למה הנחל לא נקי וכך הלאה.

28/06/2010 | 10:39 | מאת: צחי

כמו שאמרתי - איש אינו מוכן להתיחחס לבעיה וגם יש שלטים לאורך הירקון המצביעים על איסור כניסה למים. אז עדיין אנחנו בלי תשובה. כלומר לא אקפוץ להציל את הטובע הבא ומי שקופץ שיקח בחשבון שימות מהרעלים שכנראה נמצאים במים.

29/09/2010 | 04:19 | מאת: רון ו

גם צועד שם ומתרשם מלא מעט בני כנף במים.. בהרצאה שנערכה שם בנושא מציאת גופתה של רוז,גם הממומחים היו חלוקים בדעתם לגבי הסכנות מהמים. השיקול הוא, אם זה יקח מספר דקות ולא תבלע מים בעצמך, הסכנה שולית.

29/09/2010 | 11:04 | מאת: צחי

תודה על התשובה - היא לא מקובלת עלי: כאשר כל הגורמים הרשמיים - נכון לעכשיו בלי יוצא מהכלל - המשרד לאיכות הסביבה, עירית ת"א, רשות הירקון ומשרד הבריאות - מסרבים לתת תשובה חד משמעית - אני לא קופץ. לגבי השיקולים המצועים על ידך - אירוע מסוג זה אינו כפוף לשיקולים כאלה מאחר ואין לדעת אם יכנסו מין לאזור הפה או העיניים או האף או ואין דרך לאמוד את מספר הדקות שידרשו וגם אם נכנסת כבר וזה יצא יותר מדי דקות (?) דקות אז מה - תעזוב באמצע? כמו שאני רואה את זה דרושה תשובה של כן/לא וגווני הביניים לא יכולים לסייע לא לטובע ולא למציל.

מנהל פורום התנהגות בריאותית