שימוש בתנור מיקרוגל בבית

דיון מתוך פורום  התנהגות בריאותית

20/06/2010 | 13:25 | מאת: צחי

למרות חיפושים עמוקים וקריאה רבה לא איתרתי ממצא חד משמעי לגבי השימוש במיקרו הביתי - הוכח כמזיק? משנה את מבנה האוכל ובהמשך את מבנה הדם? מים שעברו מיקרו הם בעצם "מתים" וצמחים שמושקים בהם מתים בהתאמה? יש תשובה אמיתית?

ומהווים מי השקיה לא מוצלחים הוא סיפור ידוע. לא יודע עד כמה זה הוכחה מדעית או אנקדוטה משעשעת. גם אני חיפשתי חומר על נזקי המיקרו ומודה שלא ממש מצאתי. בכל מקרה, פרט לחימום קצר אני אף פעם לא מבשל במיקרו. הרי אורז יוצא במיקרו תוך 15 דקות ועל הגז תוך רבע שעה. אני מניח שאילו היו מוצאים משהו נגד המיקרו כבר היו נעלמים המכשירים האלה או שהיו ממציאים משהו "ירוק" יותר.

28/06/2010 | 10:47 | מאת: צחי

סיפור "המים המתים" בעייתי. גיליתי שאין שינוי בערכי הטעם ואין שינוי בערכי הריח - הם נותרים זהים הן בביושל רגיל והן בבישול במיקרו. כלומר מה שעבר מיקרו איננו "מת" כאמור באותה אגדה אורבנית. אז מצד אחד יש רבים שמתנזרים משימוש במיקרו כי הוא הורג את הבן-אדם, יש כאלה שמשתמשים בו "במתינות" (???), ויש שמשתמשים ככל העולה על רוחם. לא התקדמנו.... תודה על התשומת לב ועל התשובה.

מנהל פורום התנהגות בריאותית