שתיית קפה והשלכותיו

דיון מתוך פורום  התנהגות בריאותית

14/04/2010 | 23:13 | מאת: אמיר

שלום . אבי מעל 70 התחיל לסבול לאחרונה מצלקות שיש לו על הריאות ומטופל בקורטיזון .הוא רגיל לשתות כמה כוסות קפה ביום . רציתי לדעת אם זה מזיק לבריאותו וכמה המקסימום שמותר לו לשתות ביום . ואם אפשר גם הסבר שאוכל לשכנע אותו . ( הרופא שאל אותו האם הוא מעשן כי בצילומים נראה שהוא מעשן , ובחיים לא עישן אף סיגריה .) אודה לכם על קבלת התשובה . מעוניין שהאימייל תהיה חסוי .

אבל בכמות מתונה אין הוא מזיק בכלל. הבעיה שאתה מתאר מיועדת לרופאים מומחים. בגילו של אביך להכריחו לקבל עליו הרגלים חדשים יש משום התעקשות מיותרת. לגבי מכסימום קפה זה כמו מינימום מים וגם לזה אין סימוכין מדעיים. יותר מ-3 כוסות קפה ליום נמצא שיש כבר נזק כלשהו. רק שמשום מה אני לא משוכנע שהקפה הוא המזיק כאן.

מנהל פורום התנהגות בריאותית