שאלה בנושא ארוחות ליליות

דיון מתוך פורום  התנהגות בריאותית

12/12/2004 | 17:28 | מאת: אלון

האם האמירה כי ארוחות ליליות "כבדות" עשויות לגרום לסיוטי לילה ולהזיות במהלך השינה שלאחריהן הינה נכונה או שמדובר באמונה עממית בלבד? אם דעה זו נכונה, מהו המנגנון שגורם לכך? תודה רבה

השינה לא יוצאת נשכרת מכך. חשוב גם מה אוכלים וישנם מאכלים שאולי לא גורמים לסיוטים והזיות, אבל השינה אינה נוחה מהם. מצד שני, יש כאלה שלא ירדמו כלל אם לא אכלו ארוחה קלה. כל אחד יבחר לו את מה שמשרה עליו את השינה הטובה ביותר. היכן שמעת על אוכל כבד וסיוטים?

12/12/2004 | 20:51 | מאת: אופק

באותו נושא, מה עושה מי שמתאמן אימון עצים בשעות שלפני השינה? אם אני מסיימת אימון של יותר משעתיים בתעע וחצי, כיצד עלי לאכול? תודה!

מנהל פורום התנהגות בריאותית