צום ובריאות.

דיון מתוך פורום  התנהגות בריאותית

30/07/2009 | 14:29 | מאת: kleoptra0

לקראת 9 באב התפתח ויכוח בין כמה חברים האם לצום זה בריא (פעם בכמה זמן ) או לא. מצד אחד אומרים שזה מנקה את מערכת העיקול ומצד שני הגוף לא מקבל את מה שהוא צריך... אשמח לשמוע דעה מקצועית בעניין. תודה

צום אינו דבר טוב במיוחד ומעולם לא הוכח שהוא "מנקה" את מערכת העיכול. מערכת העיכול אינה צריכה ניקוי משום שהיא עושה זאת יפה בעצמה. כן הוכח שאכילה פחותה, אבל לא פחותה עד כדי סכנת חיים, בהחלט מאריכה חיים. גם המנעות מדברים מיותרים כמו סוכר, שמנים צמחיים ומרגרינה בהחלט תורמים לבריאות.

18/11/2009 | 18:28 | מאת: נודליה לוי

הצומות היהודיים נועדו לפעול פעולות רוחניות לתקן ולהשפיע על העולם. אין לזה קשר לבריאות האדם. אבל, כשחולים בשפעת או כאבי בטן למשל, יש יתרון לאי העמסה על מערכת העיכול כדי לאפשר לגוף לרכז את האנרגיה במידור המחלה ופחות במערכת העיכול שצורכת הרבה אנרגיה

מנהל פורום התנהגות בריאותית