שתייה מרובה

דיון מתוך פורום  התנהגות בריאותית

10/06/2009 | 16:53 | מאת: אדם

שלום, אני נוהג לשתות מידי יום כעשר כוסות שתייה חמה, ורציתי לדעת האם הדבר יכול לגרום לנזק. חשוב לי לציין כי בכל כוס משקה אני שם כרבע כפית סוכר (אני סולד ממתיקות יתרה...), וממעיט מאוד בכמות הקפה או התה (תה בהיר). תודה

מים הגיונית מהי. עשר כוסות ביום זה סביר ואף למעלה מסביר ויגרום רק להשתנה מרובה יותר. נזק לא סביר שיגרם מכמות כזו. מצד שני, אם השתיה ממותקת מאוד, וזה לא המצב אצלך, החומציות שבשתיה יכולה לגרום להפרשת סידן מהעצמות לשם ניטרול החומצה. עודף הסידן המופרש יגרום לאבנים בכליות. באופן כללי, חובה להמנע ממשקאות ממותקים כדוגמת קולה.

מנהל פורום התנהגות בריאותית