אומגה 3 ?

דיון מתוך פורום  התנהגות בריאותית

12/11/2008 | 19:13 | מאת: SiteMap

קראתי לא מעט חומר באינטרנט, אך לא כולו ממקורות מהימנים, להלן מספר שאלות חשובות בנושא (בסוגריים ציינתי את מה שהצלחתי לדוג, תרתי משמע, ברשת), אשמח לכל עזרה : 1. כמה פעמים בשבוע על האדם הממוצע לאכול דגים ע"מ להגיע לכמות המומלצת של אומגה 3 ? (קראתי שכ 3 פעמים בשבוע, האמנם ?) 2. איזה דגים מומלצים יותר, ואיזה פחות ? (קראתי שדגי מים קרים : סלמון, מקרל, סרדינים, טונה והרינג, האמנם ?) 3. האם מומלץ לקחת תוסף אומגה 3 במקום לסמוך את אכילת דגים, בשל החשש למתכות הקיימות בדגים, ו/או בשל חוסר היכולת להתמיד באכילת דגים לאורך זמן ? 4. איזה מוצר מומלץ כתוסף אומגה 3 ? (קראתי שחשוב שהוא יהיה נטול מתכות) (אם אסור לכתוב המלצות על גבי הפורום, אשמח לקבל המלצה במסר פרטי / אימייל) 5. בהמשך לסעיף 4 - מה הריכוז הדרוש ליום ? והאם הוא תלוי במין/משקל וכו' ? 6. האם ההמלצות והתשובות הנ"ל משתנות כאשר מדובר בהריון ? תודה והרבה בריאות :-)

יש הטוענים שגרם ליום, שזה 3 קפסולות ממוצעות, זה המינימום הדרוש. אכן, בעיית הזיהום היא בעיה אמיתית ולכן הקפסולות או שמן שמתן ו/או אגוזי מלך ושמן קריל הוא פתרון אחר. אני לא יודע לגבי נשים בהריון וסבור שזה לא יכול להזיק בהריון, אם כי לא צריך להתעקש. המחקרים מראים שתינוק גדל יותר אינטליגנטי בנוכחות אומגה 3. כל מוצר מומלץ אם הוא עומד במינימום של EPA ו-DHA ויחד זה 300 מ"ג לפחות לקפסולה. המחיר הנמוך יקבע והמבצעים בפארמים. אם מדובר בכל זאת בדגים, אלה ממים עמוקים מזוהמים פחות ועשירים יותר באומגה 3.

מנהל פורום התנהגות בריאותית