רוצה שינוי

דיון מתוך פורום  התנהגות בריאותית

01/09/2008 | 19:05 | מאת: רוני

שאלה "פשוטה" (ממש לא)... איך עושים את השינוי?... איך משנים הרגלים של כ"כ הרבה שנים? האוכל הלא בריא... העישון... שלא לדבר על הספורט... אני יודעת שזו שאלה כללית וסבוכה... אבל אולי מישהו יפתיע עם איזושהי תובנה... אני כ"כ רוצה שינוי!...

ומיד, אין סיכוי. הכל חייב להתחיל בקטן ואז המוטיבציה באה מעצמה, השינוי הופך למהותי יותר וכבר נמצאים בשוונג. למשל, להוציא את המרגרינה מהבית. שינוי קטן עם רווח ענק. דבר אחר יכול להיות התחלת קריאת התוויות על מוצרי המזון ולהתחיל להבין מה בא לפה. כדאי באותה תנופה להוריד את כמות הסוכר, לעבור מלחם רגיל למלא (לא להתפתות ללחם קל ויקר. כל לחם מלא הוא קל). גם בספורט לא הולכים מחר וקונים נייקי ב-700 ש"ח, סט לייקרה במאות שקלים וכך הלאה. גם סתם הליכה של 20-30 דקות ביום סביב הבלוק תוך התמקדות בדירות למכירה, מיקומם של חתולים מעניינים ושאר מראות נחמדים יספיק. עישון? זה כבר סיפור כבד מאוד. יש כאלה שהפסיקו במכה ויש כאלה שירדו אט אט ופשוט יצאו מזה. במה את בוחרת?

03/09/2008 | 10:05 | מאת: רוני

תודה מורי, אני יודעת ומבינה על מה אתה מדבר... ואין ספק שזו הדרך, אבל אני לא בטוחה שאצליח ללא "תמיכה" מבחוץ... האם אתה מכיר או ממליץ על מה שנקרא "אימון תזונתי"? הדרכה צמודה, הכוונה, תמיכה...

07/12/2008 | 14:03 | מאת: אורנה

אם את/ה רוצה שינוי, עליך להתחיל לחשוב מה כדאי לאכול ומה לא כדאי ולא בריא: אני עשיתי זאת כך:כל מה שאהבתי לאכול, אמרתי לעצמי שאת הטעם הזה אני מכירה ואני מוותרת על זה למען המטרה הקדושה - דיאטה. שני הלכתי ברגל כל יום - שעה. רקדתי ריקודי עם פעמיים בשבוע 3 שעות רצוף. כך הורדתי במשקל 4 ק"ג לחודש.

מנהל פורום התנהגות בריאותית