בדיקות קולונסקופייה וגסטרו-כדאי לבצע?

דיון מתוך פורום  התנהגות בריאותית

03/12/2004 | 15:21 | מאת: שגיא

במסגרת הפורום הזה שעוסק בהתנהגות בריאותית אבקש לשאול: אני בן 42 ורופא המשפחה המליץ לי החל מגיל(בין 45 ל50) להתחיל כל 3 שנים לבצע בדיקות קולונוסקופייה וגסטרו-אלו הבדיקות עם הצינורות המוחדרים לגופנו. האם אכן כדאי לעשות זאת כטיפול וגילוי מוקדם?? ואם כן,האם התחליפים לבדיקות האלו כמו קולונוסקופייה וירטואלית או גלולה שמצלמת את גופנו,כבר עובדים ואכן משמשים תחליף מלא ובאותה רמת איכות. לעזר עבור המשיבים,אני מצרף לינק מאמר על הגלולה שמצלמת את גופנו שמצאתי כאן באחד הפורומים. http://www.doctors.co.il/m/Doctors/a/Forums/xFF/Read/xFI/1178/xPG/5/xFT/2641/xFP/2641

אני מניח שהתנהגות בריאותית היא בהחלט כזו הפועלת למניעה ולגילוי מוקדם של מחלות. למה המליצו לך דווקא על זה? יש עוד דברים אחרים וכשנתחיל, נהיה עסוקים רק בבדיקות.

מנהל פורום התנהגות בריאותית