חברתי אינה מאושרת מהחיים :(

דיון מתוך פורום  התנהגות בריאותית

07/07/2008 | 12:30 | מאת: אני

שלום. אני סטודנט בן 25 וחברתי חיילת בת 20 קרובה לשחרור.אנו בתחילת הקשר. סה"כ די טוב לנו אבל בשיחה שהייתה לי איתה היא טענה שלא טוב לה בחיים והיא לא יודעת למה...ניסיתי לעודד אותה וזה עוזר לרגע אבל נשכח לאחר זמן מה.היא מאוד שקטה ומאוד מאוכזבת מהחיים,תמיד אומרת כמה החיים קשים וכמה היא מודאגת וכמה חששות יש לה לגבי העתיד.עשיתי לה שיחות ארוכות וניסיתי לתת לה דוגמאות מחיי היומיום כהוכחה שהבעיות שלה מזעריות ובכלל אינן קיימות לעומת המון אנשים שיש להם בעיות אמיתיות אך ללא הועיל לזמן הארוך.אני מנסה לשנות את דרך ההסתכלות שלה על החיים מהסיבה שהיא מסתכלת על הכל בתקופה האחרונה בצורה מאוד פסימית למרות שאין לה סיבה,מנסה לגרום לה לראות את חצי הכוס המלאה ולשמוח שאנחנו יחד וכאלה דברים והיא תמיד מסכימה איתי ואומרת שלמרות הכל ולמרות שאני צודק ושדי טוב לה-לא טוב לה... היא מאוד מודאגת לגבי דברים יחסית מזעריים כמו מה היא תעשה לאחר הצבא,ומה יהיה איתה,ועם מי היא תתחתן בסוף היא אדם מאוד חכם ובמקביל מאוד מודאג ומאוד חושב. בעבר היתה לה אהבה נכזבת לפני 8 חודשים וזה מעיב על הקשר שלנו,אני חושש שחלק מהרגשתה נובעת מזה ואיני יודע מה לאמר ומה לעשות,אנחנו עושים דברים נחמדים יחד,מדברים על מה שמציק והכי פתוחים בעולם ועדיין איני מצליח לעזור לה. אני מפחד שהעניין הזה יהרוס לנו את הקשר המצויין שיש לנו כי זה מאכל אותנו לאט לאט ואני כבר לא יודע מה לעשות... אשמח לייעוץ פרקטי :) תודה רבה

זה נשמע ממש כמו דיכאון קלאסי. גם לתת דוגמאות כמה יחסית טוב לה, פשוט לא יעשה דבר. בדיכאון אין אפשרות לראות מבעד לקדרות. כל דבר נראה כבד ורע, בלתי פתיר ומסובך. עזרה מקצועית בודאי תעזור, לבטח כזו של פסיכיאטר. זה נשמע מפחיד, אבל לרוב יעיל.

מנהל פורום התנהגות בריאותית