סידן וחלבון

דיון מתוך פורום  התנהגות בריאותית

10/02/2008 | 21:55 | מאת: יפעת

יש לי מספר שאלות בקשר לסידן וחלבון: 1. הבנתי שסידן נספג רק כשיש אחוז שומן באוכל. האם זה אומר שביוגורט 0% שומן הסידן לא ייספג ולכן עדיף לאכול 1.5% שומן? 2. האם קופאין מנטרל ספיגת סידן? אם כן, אז, לא חשוב עם איזה אחוז שומן חלב שותים? 3. באלו מאכלים נוספים יש סידן חוץ ממאכלי חלב וסרדינים, ואיזה כמויות מומלץ לאכול כדי לקבל את כמות הסידן היומית? 4. כמה גרם חלבון אפשר לאכול בארוחה אחת שייספג בגוף? אני אוכלת לפעמים קוט'ג שלם בבת אחת או קופסת טונה במים בבת אחת, האם כל החלבון והסידן נספגים? 5. האם יש מאכלים המנטרלים ספיגת חלבון? תודה על התשובות, יפעת

29/02/2008 | 19:38 | מאת: ע

תוך ציון גילך ומצב בריאותך על סמך ידע אישי: גם אני שמעתי שכדאי לאכול מאכלי חלב עם קצת שומן ולא בלי שומן לגמרי. סידן יש במאכלי חלב, בברוקולי, בכרוב, בסרדינים, בשומשום מלא , בחסה, בתאנים מיובשות ובעוד .... כאשר לוקחים תוסף סידן, שמעתי גם אני על ההמלצה לקחתו רחוק מקפאין.

15/10/2008 | 11:01 | מאת: יוגי

גבר בן 57 עם לחץ דם ובבדיקת הקלציום התוצאה הייתה 10.20 האם זה נורמלי וממה יש לדאוג ? ומאיזה מאכלים צריך להימנע בכדי שהסידן יהיה נמוך יותר???

מנהל פורום התנהגות בריאותית