גמילה מהתמכרויות

דיון מתוך פורום  התנהגות בריאותית

04/12/2007 | 21:57 | מאת: סושנסקי דמיטרי

שלום וברכה. יש לי חבר.הוא בן 31,מעשן ושותה אלכוהול מגיל 10.הוא מכור לו ולפני 8 חדשים שבר קרסול רגל ימנית.השבר מורכב והיום עם לא עד הסוף התחבר.הבאתי לו הרבה מאמרים מאנציקלופדיות רפואיות ברוסית.הוא שכב בבית חולים השרון בפתח תקווה ולאחר מכן עבר לבית אבות נאות השרון שממול.חודשיים שהה שם.אחר כך עבר למרכז גמילה .שם עושים עבודות תיקון.הכיבו אותו והכריחו לעבוד. ם מתעוללים בבני אאדם חלשים ולא גומלים מעיששון אלא למראית עיניים גומלים מאלכוהול.לפני חודש זרקו אותו.לנגמלים אסור להשתמש במכשיר נייד.הוא הלך משם ולא לקח דברים,כולל נייד.הוא מבוטח בקופת חולים הכללית.דיברתי עם אחותו והיא אמרה שהוא בא אליה ושבוע ימים היה אצלה והמשיך ליצור שיכרויות,דהיינו לשתות אלכוהול.לפני חודש ושבוע דברתי איתו והוא הבטיח לי להתקשר אלי ולא התקשר.חותו אמרה ששבסוף שבוע שהותו אצלה הו הלך כשר היאא לאא היתה בבית לפני חודש ולא התקשר אליה עדיין.היא הבטיחה להתקשר אלי כאשר תקבל מידע טריא עליו.כאשר הוא היה בבית אבות בפתח תקווה בחשבונו בבנק היה -4000.מינוס כה גדול. מה להגיד לו כשהוא יתקשר אלי ומה להגיד לאחותו כאשר הי תתקשר? מה הטיפול שאתם יכולים להציע לו ובאיזה מחיר?

הוא מהקשים שיש ולמרבה הצער, הסטטיסטיקה מראה שהנגמלים חוזרים להתמכרות שלהם. צריך טיפול מקיף ביותר לנגמל, כולל המשפחה והחברים, כדי שהנגמל לא יחזור למצבו הקודם, אם בכלל נגמל.

מנהל פורום התנהגות בריאותית