חימום אוכל והקפאתו

דיון מתוך פורום  התנהגות בריאותית

25/08/2007 | 11:45 | מאת: משה

שלום, בביתינו, ואני מניח שבבתים רבים אחרים, נוהגים להקפיא אוכל ולאכול אותו גם ביום וביומיים למחרת. הבעיה היא שפעמים רבות אמי מחממת אוכל בתוך סיר גדול, ומחזירה את אותו הסיר למקרר. אני מצידי אומר לה שזה לא כל כך בריא, ובכלל, פוגע בערכים התזונתיים ובטעם - בין אם מדובר בדגים ברוטב, במרק ירקות עם עוף או בירקות מבושלים. היא מצדה לא מקבלת את טענותיי. מי צודק? ובאותה הזדמנות אשאל - האם בריא להכניס עוף שנעשה בתנור / בשר על האש למקפיא, ולאכול אותו מספר ימים לאחר מכן? תודה מראש

חיידקים. ערכים תזונתיים נפגעים לרוב ע"י חימום, אבל זה פחות קריטי.

מנהל פורום התנהגות בריאותית