משככי כאבים לפיברומיאלגיה

דיון מתוך פורום  התנהגות בריאותית

13/08/2007 | 15:48 | מאת: מונה

שלום, אובחנתי בפיברומיאליגה (לאחר בדיקות רבות ללא תוצאות: רנטגן אולטרסאונד, סיטי) עומד להיות שבוע קריטי מבחינה רגשית נפשית בעוד חודש, ואני מרגישה שככל שהימים עוברים מצבי מדרדר. אני סובלת מכאבים ב - 13 נקודות, והזמן עובר ועכשיו מתחילים כאבים גם בברכיים (עוד 2 נקודות). שאלתי היא - מהו משכך הכאבים הטוב ביותר? מורפיום לא עוזר לי, אני מניחה שזה לא סוג הכדור המתאים. שאלה 2 - שמעתי שכדור נגד דכאון יכול להועיל אך לא מסוג ה SSRI אלא דווקא טריציקליים. אני חושבת להתחיל גם כך כדור מסדרת ה SSRI - שאלתי היא האם הוא יעזור לי גם כמשכך כאבים וגם נגד החרדה והדכאון? תודה רבה מונה

אבל כאחד שפיברומיאלגיה הסתובבה בסביבה שלו, אם כי לא אצלו, אני יכול לומר שממש לא ברור מה החלק הגופני ומה הנפשי. הבעיה אינה ממש מהם משככי הכאבים הטובים - משום שיש כאלה ורבים - אלא החיים בקרבת אותם משככי כאבים מזיקים. אני לא בטוח עד כמה קרוב יום לטיפול יעיל בפיברו', אבל משככי כאבים הם הקלה משמעותית, אבל זה רק כיסוי לדבר האמיתי. סתם מתוך סקרנות: את שותה מספיק?

14/08/2007 | 11:31 | מאת: מונה

1. שותה מספיק, אפילו הרבה. בעיקר מים, נמנעת ממשקאות ממותקים בכלל ומוגזים בפרט. מה שמתעתע בעייני הוא שבאמת אני בטוחה שיש חלק נפשי גדול לבעיה - אך הכאבים הם פיזיולוגיים פרופר - ובצורה הכי כואבת שאי פעם הרגשתי. זה לא רק שרירים, זה פשוט הכל. אין פתרון לפי מיטב הבנתי, למעט משככי הכאבים, שבעזרתם ניתן להעביר את היום. בנוסף יש כדורים שמקלים על השינה - שהיא סיוט בפני עצמה מהרבה סיבות. העייפות המטורפת המתלווה מקשה על העניין עוד - ואם הייתי צריכה לנחש - הייתי אומרת שצריך פסיכולוג טוב ופסיכיאטר טוב - זה מזכיר לי את המטופלות של פרויד מפעם שהיו מתעלפות ללא כל הסבר פיזיולוגי. אומנם כאן יש באמת כאבים בנקודות מוגדרות שמעולם לא ידעתי שיכולות לכאוב - אך עדיין, אם לשים את הדברים על השולחן - החלק הנפשי מנצח, כי עובדה שאין נזק פיזיולוגי לפרקים או לגידים או לשרירים בפיברו. לגבי מרפאת כאב - יש זריקות, אך 2 בעיות: א. התורים ארוכים מאוד, הצלחתי להשיג תור לעוד חודשיים. בנוסף, באופן פרטי, ייעוץ עולה 500 ש"ח וזריקה 4700 ש"ח, ולסטודנטים כידוע, אין כ"כ הרבה כסף.. ובנוסף - אם קשה לי לקחת משככי כאבים בגלל שזה לא בריא, אז דעתי על זריקות קשה בהרבה. מה לעשות? אני לא יודעת, לא מבינה עדיין איך אמורים לחיות עם כאב שכזה, שלא באמת נעלם גם עם תרופות כמו פרקוסט - שהוא אחת הנגזרות של מורפיום.

14/08/2007 | 10:21 | מאת: ג

.

08/10/2007 | 23:10 | מאת: א

שלום לך אני גם חולה בפיברומיאלגיה ומכירה כבר טוב את כל הדרך ראשית תרגעי זוהי דרך ארוכה אבל הכי חשוב הנפש שתרגישי חזקה כל יום לפני השינה תאמרילעצמך אני בריאה ויהיה בסדר דבר שני נסי ללכת לדר' אבלים מבית חולים איכילוב אני אישית יודעת שישנם 2 כדורים טובים סימבאלתא וליריקה לא מרפא אבל מעט מקל דבר נוסף תזונה לסדר וחובה חובה ספורט אפילו שהמצב זוועה כל יום טיול קטן ולהגביר את הימנון כל יום זו התרופה הכי טובה ועוד דבר נסי לצרף משהו טבעי והכי חשוב בהצלחה

מנהל פורום התנהגות בריאותית