מורי פישל היקר

דיון מתוך פורום  התנהגות בריאותית

22/07/2007 | 09:49 | מאת: אבג

תודה על תשומת הלב.אני בהחלט סומכת על עצותיך-וכמובן כל שאעשה על אחריותי. שכן את התוספים לקחתי ללא עצה מקצועית כלשהיא. ומכיוון שאתה גם בתחום הפסיכולוגיה...איך מתגברים על החשש מניתוח.. שאלה לא פשוטה, דעות הרופאים חלוקות-אחד מהם אומר לא לחכות בשום אופן כשמתחילים סמפטומים , והאחר- שאם אפשר למשוך, כיוון שהמצב הפיסיולוגי הקשה, קשה כבר שנים רבות, אז עדיף למשוך, כיוון שהניתוח מסובך ולא מובטחת הצלחה. שני הרופאם מאד טובים. כשאני מרגישה טוב, המחשבה על ניתוח ממני והלאה, וכשאני לא מרגישה טוב אני בלחץ שמשהו עלול לקרות לי . ככה זה עם הלב. אני יודעת שאין תשובות חד משמעיות לשאלות מסוג זה , אבל אולי כיוון להתגבש עם החלטה... שוב, תודה על עזרתך הנדיבה והמהירה.

הישראלי המצוי מגיב לכל בדורה רפואית כך: 1. יש משהו אלטרנטיבי/טבעי? 2. אפשר חוות-דעת שניה? לגבי 1 אני יכול לומר שזה אך טבעי להגיב כך לגבי הסמים המוכנסים לגופנו, אם כי לא הייתי פוסל על הסף מאות שנים של מדע צרוף. לגבי 2 אני רק מגחך. מי אמר שהשני צודק מהראשון? השני חייב להיות בדרגה גבוהה בהרבה מהראשון ואז לקחת את דבריו ברצינות. איך מתגברים על הפחד? לא מתגברים. הולכים עם פחד נוראי, שלא מועיל, ומקווים לטוב. כשבא הטוב, משבחים את עצמנו על ההחלטה הנבונה.

מנהל פורום התנהגות בריאותית