עודף תוספי מזון

דיון מתוך פורום  התנהגות בריאותית

09/06/2007 | 06:25 | מאת: אורן

שלום לך מורי... אני בחור בן 25 הצורך כמות גדולה של תופסי מזון.. אני מעוניין לדעת האם אקח כמות גדולה של תוספי מזון לאורח זמן באילו איברים בגוף זה יכול לפגוע? הנזק מגיע לכבד או גם למקומות אחרים? האם אני עושה קולון הדריטראפי פעם בכמה חודשים אוכל להמשיך לקת את התוספים ללא חשש?

תוספי מזון הם החומרים המוכנים חומרי ריח וטעם וצבעי מאכל. כעקרון, לקיחת תוספי תזונה סתם כך זה בזבוז כסף וגם סכנה לבריאות. תוספי תזונה לוקחים לאחר בדיקות לחוסר של ויטמין או מינרל מסויים. גם כך אין לרופא כל מושג בעניינים שכאלה משום שענייני תזונה אינם בחומר הלימוד שלהם. תוספי תזונה כדאי לקחת עם התגלות חוסר וללא הגזמה. יש תוספים כמו אומגה 3 שמומלץ לקחת בכל מקרה משום שאין לנו בגוף מזה בכלל וזו חומצה שומנית הנחוצה לנו בכל מקרה. יש גם תוספים שמופרשים בשתן אם יש עודף, כמו ויטמיני B, אבל לא כדאי לסמוך על זה תמיד ולא לקחת בהגזמה.

מנהל פורום התנהגות בריאותית