מחזור

דיון מתוך פורום  התנהגות בריאותית

06/06/2007 | 16:04 | מאת: בת 17

שנה שעברה התחלתי דיאטה כאסח (ועם הזמן אכלתי פחות ופחות), תוך התעמלות כל יום ובאמת רזיתי הרבה.אך איבדתי את המחזור למשך שנה. אחר כך העליתי קצת וחזר לי המחזור באופן סדיר (פחות או יותר) לשלושה חודשים בערך, אבל עדיין אכלתי ממש קצת (וגם כמעט רק ירקות) תוך פעילות בחדר כושר כמעט כל יום. אפשר בהחלט לומר שסבלתי מבעיות אכילה אבל תודות להורים ולמשפחה התעוררתי בזמן וצלחתי לעצור את זה לפני שנהיה מאוחר. ובאמת לפני כמה חודשים הגעתי למסקנה שאני ממש לא מרוצה מהמשקל שלי, ומאיך שאני נראית..והחלטתי שאני צריכה לעלות במשקל. מאז אני אוכלת טוב ומשתדלת גם לשמור על הבריאות. אני אוכלת בשר, ירקות, אורז, פסטות בצקים, גבינות. וגם קצת ממתקים. כמובן שלא בהגזמה. באמת עליתי קצת במשקל (הבעיה היא שרוב מסת השריר שלי הפכה למסת שומן) ואני גם נראית עכשיו יותר מלאה ובריאה. אני באמת יותר מרוצה. הפסקתי לעשות פעילות גופנית סדירה בגלל שלא ממש היה לי זמן אבל אני משתדלת ללכת לשחות מידי פעם וכשיהיה לי יותר זמן אני אנסה לשלב יותר פעילות גופנית. הבעיה היא שהמחזור שלי שוב מאחר (בכמה שבועות), ואני מודאגת מאוד. אני לא רוצה לאבד שוב את המחזור. זה נראה לי קצת לא הגיוני שעכשיו כשאני מספקת לגוף שלי יותר אנרגיה (ואני באמת מרגישה יותר אנרגטית) המחזור שוב מפסיק (יש לציין שהמחזור האחרון היה מאוד חלש). האם יש לי סיבה לדאגה?

אני חייב לציין שאני שמח לשמוע שכל העניין נתפס בזמן והצלחת להחלץ מהפרעת האכילה הנוראית הזו. פנית לרופא נשים? עברת בדיקות? עשי זאת ויפה שעה אחת קודם.

מנהל פורום התנהגות בריאותית