רשלנות רפואית, סיפור המקרה

דיון מתוך פורום  התנהגות בריאותית

09/11/2004 | 18:46 | מאת: odeia

ביום ראשון התקשרתי לקבוע תור במרפאה לרופאה שלי, נאמר לי שהיא לא מקבלת ושרופא שעובד צמוד אליה, יקבל אותי. למחרת, כשהגעתי למרפאה, הרופאה שלי עבדה. נכנסתי לרופא שאליו רשמו אותי, ביתי ואני. לגבי ביתי, הוא רואה אותה פעם ראשונה, לא הסתכל בכלל בתיק הרפואי, לא ביקורים קודמים, לא רגישויות, כלום. בדק, אמר שאין כלום בריאות, יש אודם באוזן ושניתן לה מוקסיפן. אם הוא אותו רופא (נלוז) היה מסתכל בתיק הרפואי, היה רואה שהילדה שלי אלרגית למוקסיפן. כשאמרתי לו את זה, כתב בתיק שלה שאמא של הילדה מסרבת לתת לה טיפול אנטיביוטי. בנוסף, הכריח אותי ללמד אותו איך אני מורידה חום ע"י עיסוי, כולל כל הפרטים. כשבדק לי את הריאות, בדק מעל החזיה, כולל מעל הסוגר. אמר שאין לי כלום ואם אני רוצה שאקח מוקוליט ולא נתן מירשם. אז שיקרו לי במרפאה, בדק לא טוב, אבל לא יכולה לשתוק על כך שסיכן את חיי ביתי. זו רשלנות רפואית לכל דבר. היום נשלח מכתב תלונה למרפאה.

רופא כזו אכן ראוי לכל עונש שיושת עליו. לא יאומן. ולחשוב שהסיבה השלישית למוות בארה"ב היא אבחנה שגויה של רופאים.

09/11/2004 | 21:58 | מאת: odeia

בתיק הרפואי, לחיצת כפתור אחת.

מנהל פורום התנהגות בריאותית