אוכל ושינה

דיון מתוך פורום  התנהגות בריאותית

31/10/2004 | 01:40 | מאת: רונית

אני מקווה שהשאלה מתאימה לפורום? אז ככה, בעקבות פרק בו נזכרתי מהסדרה הותיקה משפחת קוסבי- פרק בו ביל קוסבי בכבודו ובעצמו אכל סנדוויץ ענק לפני השינה ואז היו לו סיוטים/חלומות משונים: הוא חלם שהוא בבית חולים עם קרמיט ושאר החבובות.- אולי בעצם תוכל לאמר לי עד כמה זה נכון- האם אכילת מאכלים מסויימים יכולה להשפיע בצורה כל כך קיצונית על השינה ושלא לדבר גם על החלומות? או שזה לא קורה לכל אחד? אני ידעת שבפרק עצמו ההתייחסות הייתה בעיקר לנקניק בסנדוויץ האדיר.... מה עוד מומלץ לא לאכול או לשתות בשעות הערב והלאה?

באופן כללי, ארוחה כבדה אמנם מכבידה על הבטן, אבל ממש לא מקילה על השינה. מאכלים המכילים קפאין בטח שלא. יד הרואים בפרי הדר מקור למניעת שינה. מצד שני, ללכת רעב לישון זה גם לא הצלחה גדולה. כנראה שהאמת היא תמיד היכן שהוא באמת. ומהי האמת? לאכול מתון, לא ממש סמוך לשינה ובטח לא הרבה.

מנהל פורום התנהגות בריאותית