בליעת מסטיקים רבים מאוד

דיון מתוך פורום  התנהגות בריאותית

02/01/2007 | 20:00 | מאת: ר.ד

שלום רב, אני ר' בת 20 ולאחרונה הפנו את תשומת ליבי להרגל מטריד שיש לי והשלכותיו על בריאותי בעתיד. במהלך היום אני לועסת ובולעת מסטיקים רבים מאוד [בין קופסא לשניים- כ-40 מלבניות, באופן קבוע ולעיתים אף יותר]. מדובר במסטיקים שונים ללא סוכר ובמנהג יומיומי קבוע אליו התרגלתי כאשר גיליתי שהדבר עוזר לי לשמור על המשקל [עובדת במשרד, נהגתי לנשנש רבות]. קשה לי להפסיק, אני נהנית מהמגוון הרחבשל טעמים שהשוק מציע וכפי שציינתי אני חשה בצורך ללעוס בכדי לא להפיז בנשנושים במהלך היום [לא הייתי אוכלת מתוך רעב אלא מתוך שעמום]. ברור לי שלעיסה ובעיקר בליעה אינה בריאה בכמויות האלה, אך לא ברורים לי הנזקיםהממשיים. אשמח לפירוט ולהצעות לפתרון ההתמכרות שלי. תודה רבה.

מה שבטוח מזיק זה הממתיק המלאכותי אספרטיים. תחשבי אם הבעיות שהאספרטיים יכול להציע שווה את השמירה על המשקל.

מנהל פורום התנהגות בריאותית