אורז

דיון מתוך פורום  התנהגות בריאותית

24/12/2006 | 20:59 | מאת: אלישבע

האם אורז בסמטי רגיל (לא מלא) עדיף על אורז רגיל? אם כן, במה עדיפותו?

מצריך 2 כוסות מים על כל כוס אורז ולא אחת וחצי. משום כך הוא עדיף לסוכרתיים. הוא גם מתפרק לאט יותר לסוכר בהיותו, בסופו של דבר, פחמימה.

25/12/2006 | 17:20 | מאת: אלישבע

הדיאטנית שלי מסבירה שאורז בסמטי מלא אכן מעלה את הסוכר באופן איטי יותר מאורז לבן, אבל אורז בסמטי רגיל (לא מלא) לא עושה זאת. כמו כן, לדבריה, אין קשר בין קצב עליית הסוכר לבין כמות המים שבאורז, אלא מה שקובע בעניין זה הוא כמות הסיבים. אני מניחה שהסבר זה מקובל עליך, נכון?

מנהל פורום התנהגות בריאותית