כלים פלסטיים וסרטן

דיון מתוך פורום  התנהגות בריאותית

26/11/2006 | 09:36 | מאת: צחי

שלום קבלתי מייל מפחיד ומבקש התייחסותכם נוסח המייל: אסור, א ס ו ר, א ס ו ר, להשתמש בשקיות ניילון ובפלסטיק במיקרוגל – לא בקופסאות ואפילו לא בכיסוי שמונע מהמיקרו להתלכלך! ואסור גם להקפיא מים בבקבוקי פלסטיק !!!!!!!!! ובכל זאת- כדאי שתקראו ! חדשות על סרטן מבי"ח ג'ון הופקינס John Hopkins 1. איסור מכלים פלסטיים בתוך תנורי מיקרוגל. 2. איסור בקבוקים מלאים מים בתוך מקפיא freezer . 3. איסור שמוש עטיפות ניילון / פלסטיק בתוך תנורי מיקרוגל בי"ח ג'ון הופקינס הוציא לאחרונה חוזר בנושא זה. המידע מופץ במרכז הצבאי הרפואי ולטר רייד - Walter Reed . כימיקלי דיוקסין Dioxin גורמים לסרטן במיוחד סרטן השד. כימיקלי דיוקסין הנם רעילים מאד לתאי גופנו. אין להקפיא בקבוקי פלסטיק מלאים מים כי זה משחרר את הדיוקסין מהפלסטיק. ד"ר אדוארד פוז'ימוטו,( Edward Fujimoto ), מנהל תכניתלשיפור איכות חיים Wellness ) ) בבי"ח קאסל, התראיין בתכנית טלוויזיה כדי להסביר סכנה בריאותית זו. הוא דיבר על דיוקסינים וכמה הם מזיקים לנו. לדבריו : אסור לנו לחמם את האוכל במיקרוגל בתוך מכלים פלסטיים. ובמיוחד לא אוכל המכיל שומן. מכיוון שהצירוף של שומן, חום גבוה, ופלסטיק משחרר דיוקסין לתוך האוכל ולבסוף לתוך תאי הגוף. במקום זאת, הוא ממליץ להשתמש בזכוכית, כדוגמת Corning Ware או מכלים קרמיים לחימום חוזר של אוכל. מקבלים אותן התוצאות, רק בלי הדיוקסינים. לכן דברים כמו " מאכלי TV " וכ"ו, צריך להוציא מהאריזה המקורית, ולחמם בכלי אחר. נייר איננו רע, אבל איננו יודעים מה הנייר מכיל. פשוט בטוח יותר להשתמש בזכוכית מחוסמת, כדוגמת Corning Ware וכ"ו הוא הזכיר שלפני זמן מה, חלק ממסעדות המזון המהיר עברו ממכלי קלקר לנייר. בעיית הדיוקסין הייתה אחת הסיבות. כמו כן ציין שעטיפת סארן (Saran ) מסוכנת באותה מידה כשהיא מכסה אוכל לבישול במיקרוגל. בעת בישול האוכל, החום הגבוה גורם לטוקסינים רעילים להינמס מתוך המעטף הפלסטי, ולטפטף לתוך האוכל. מומלץ במקום זאת לכסות האוכל במגבת נייר. מומלץ להעביר מאמר זה למשפחה, ידידים - ולכל מי שחשוב בחייכם !! תודה צחי

חייב לומר שהוא נשמע אמין, אך מצד שני אני מכיר מיילים רבים המזהירים אזהרות שונות ומשונות. מאחר ואני משתמש במיקרו מעט מאוד ולמעט זמן, קשה גם לי להזהר מכלי פלסטיק.

מנהל פורום התנהגות בריאותית