היי, רציתי לשאול אם יש תועלת כלשהי בSTATIN

דיון מתוך פורום  התנהגות בריאותית

19/11/2006 | 11:24 | מאת: winner

כמו שהרופאים טוענים או שזה בכלל הונאה אחת גדולה ?

הסטטינים עוצמתיים מדי, מורידים ערכי כולסטרול בצורה רצינית. למרבה הצער, הכולסטרול אינו הבעיה ולא מחפשים את הגורם האמיתי שגורם לגוף לייצר כולסטרול. הכולסטרול עצמו הוא חומר בריא לגוף. פרט לכך, הכולסטרול מוריד את ייצור ה-CoQ10, אנזים רב חשיבות. בגלל העדר אנזים זה התא אינו מייצר אנרגיה ראויה והשריר נפגע, כולל שריר הלב. לא מספרים לנוטלי התרופה כמה דברים: שמי שנוטל את התרופה צריך לקחת את האנזים היקר הזה, שניתן להוריד כולסטרול עם אוגמה 3, אגוזי מלך ופעילות גופנית. אם עדיין מדובר בערכי כולסטרול גבוהים, צריך לערוך בדיקת CRP לגילוי דלקת כרונית לא ספציפית. הדלקת הכרונית היא הגורמת לייצור כולסטרול מיותר. מי בדק זאת לאחרונה? זו בדיקת דם פשוטה, אותה צריך לעבור כל מי שיש לו כולסטרול גבוה.

20/11/2006 | 16:02 | מאת: winner

לא יעילה בכלל.

10/12/2006 | 09:33 | מאת: אלי

א.נ. אבל מה אתה מציע לעשות אם - כפי שזה אצלי - לא פעילות גופנית, לא אגוזי מלך ולא אומגה 3 אינם מורידים את ה- LDL שלי? וכמו כן, הרופא שלי הסביר לי שעניין ה-Q10 איננו חד וחלק כפי שנראה מדבריך. מי שמקבל מינון נמוך (10 מ"ג) של סטטין איננו צריך לקחת Q10. בברכה, אלעד

מנהל פורום התנהגות בריאותית