תזונת ילדים

דיון מתוך פורום  התנהגות בריאותית

26/09/2006 | 11:07 | מאת: אילת

שלום יש לי שני ילדים קטנים (3.5 ו- 5.5) ואני מתחבטת בנושא התזונה שלהם. איך אני לדוגמא מספקת להם מספיק ברזל וסידן. לגבי סידן לדוג' נתתי להם עד היום לשתות חלב סויה, אך בגלל כל השמועות על הסויה אני חוששת לתת להם על בסיס יומיומי. כמובן, שהם לא אוהבים טחינה וסרדינים וגם לא חלבה. אודה לעזרתך אילת

האם יש לילדים רגישות לחלב? אם אין, זה הדבר הטוב ביותר לקבלת סידן. חבל שהם לא אוהבים טחינה. ברזל מקבלים בעיקר מבשר. ברזל נספג רע מאוד מן הצומח וגם מהחי זה צריך לבוא בליווי משהו חומצי, מיץ תפוזים למשל. עדכני אותי הלאה.

26/09/2006 | 15:19 | מאת: אילת

חלב סויה - גם בגלל נזלות כרוניות וגם מאחר שהבנתי כי ספיגת הסידן מחלב איננה טובה במיוחד. מה שנאמר לי ע"י מרפאה ברפואה סינית כי החלב אינו מתאים כל כך לאנשים. לגבי ברזל - האם מדובר גם על עוף והודו או רק בשר בקר ?

מנהל פורום התנהגות בריאותית