התקררות...

דיון מתוך פורום  התנהגות בריאותית

22/10/2004 | 14:17 | מאת: הילה

למורי פישל שלום רב בכל פעם שאני יוצאת החוצה( לפחות בשנה וחצי האחרונות) אני נהיית" חולה- אני קמה בבוקר עם גרון כואב, חולשה,עייפות ועוד ועוד...אחרי שבועיים זה עובר ושוב חוזר.... והבעיה היא שהחורף מתקרב וכל הזמן יהיה קר והרי אי אפשר להתחמק מהקור לנצח.... האם יש דרכים להמנע מכך? וממה זה נובע? אני יודעת שהרבה אנשים מתקררים, אבל לא באופן כרוני... ( אני יודעת שזה לא מהמערכת החיסונית כי נבדקתיוהיא תקינה וגם כל בדיקה אחרת) אולי זה הגיל..?(19) בתודה מראש הילה

24/10/2004 | 16:43 | מאת: צביקה קורן

הילה שלום, התקררות נובעת מחולשה של המערכת החיסונית. אם עשית בדיקות דם ומצאו שיש לך רמה תקינה של תאי דם לבנים זה לא אומר שהמערכת החיסונית תעמוד במשימה ב"יום פקודה" אם את לא שומרת על כללי התנהגות בריאותית בסיסיים (לכן טוב שפנית לפורום הזה). האם את ישנה מספיק? האם את עובדת במשמרות? האם את במתח רב (עייפות ו מתח מחלישים את המערכת החיסונית) האם את שומרת על חום הגוף? האם את נמנעת ממזונות המחלישים את המערכת החיסונית ? האם יש פירות וירקות בתזונתך? האם את מבצעת פעילות גופנית סדירה? אלה כמה מהשאלות שאת צריכה לבדוק. שינה ומנוחה, פעילות גופנית, טיפול במתחים, הימנעות ממזון קלוקל ואכילת מזון איכותי יגרמו לכך שלא תתקררי מכל משב רוח קל. בנוסף, את יכולה לקחת תוספי תזונה (ויטמינים ומינרלים) לחיזוק המערכת החיסונית ולמניעת התקררות, אבל את זה כדאי לעשות ביעוץ אישי עם מומחה לנושא. בהצלחה צביקה

25/10/2004 | 09:29 | מאת: מיקה

אלו מזונות מחלישים את מערכת החיסון? ולשואלת מומלץ להרבות בשטיפת ידים. לא לגעת בפנים בידים שנגעו קודם במשהו ציבורי (למשל מעקה של מדרגות)

מנהל פורום התנהגות בריאותית