ויטמנים

דיון מתוך פורום  התנהגות בריאותית

27/06/2006 | 13:55 | מאת: גליה

שלום רב, אני צריכה לקחת ויטמנים, סוג אחד אני לוקחת בבוקר עם ארוחת הבוקר ואת הסוג השני (ויטמין רגיל) אני אמורה לקחת עם האוכל בעדיפות ליום, השאלה שלי מה הכוונה לאוכל אפשר עם ירקות כגון גמבה (או כל ירק אחר) או שבהכרח הכוונה לארוחה מלאה? תודה מראש

27/06/2006 | 14:32 | מאת: א

גליה , אני לא יודעת לאילו ויטמינים את מתכוונת, זה בכלל לא ברור מהדברים שלך. בכל מקרה, כדאי שתתייעצי עם הרופא שהמליץ לך על נטילת הויטמינים, ותשאלי אותו לגבי זמן וצורת הנטילה, לגבי כל סוג בנפרד. א

בכל מקרה, אלו מסוג K, E, D, A הם מסיסי שומן ולכן ללא סביבה שומנית הם לא יספגו. אם הם לא, ללא נוכחות ויטמיני A+D, בחמאה למשל, אף ויטמין ממילא לא ייספג. שאלה נוספת היא, האם הויטמינים הומלצו לאחר בדיקה או סתם כך.

מנהל פורום התנהגות בריאותית