מס' שאלות ותודה אחת

דיון מתוך פורום  התנהגות בריאותית

01/05/2006 | 13:40 | מאת: נסיה

מורי שלום, אני נסיה מהניסוי מיום חמישי. אני חייבת להודות לך על "הסדנא" של יום שלם שהעברת לי באותו יום.יש לציין שכבר היספקתי לקנות ולהישתמש במה שהימלצת לי,ולהעביר הלאה,לאנשים נוספים. רק לגבי הכפית סוכר:זה ממש גורם לי לבחילות נוראות המעבר מהסוכרזית לסוכר. אחרי 11 שנים זה די קשה.. אשמח אם תענה לי על מס' שאלות לגבי כמה מוצרים: 1. חומץ (רגיל)-מזיק לגוף? 2.סחוג-מזיק?ואם לא אז מהן מעלותיו? 3.יין אדום\לבן יבש-כוסית אחת ביום,זה בסדר? 4.גרנולה-מה יתרונותיה?ומה לגבי גרנולה ממותקת? 5.שמעתי שמשרד הבריאות מחייב לאכול ביצה כשהיא מטוגנת משני צדדיה,מקושקשת, עקב התפרצות שפעת העופות. זה נכון? אודה לך מאוד אם תענה לי. יום טוב,נסיה

01/05/2006 | 15:18 | מאת: חיפאית

לשאלה 5: , ראי כאן מתוך אתר משרד הבריאות - http://www.health.gov.il/download/pages/meat_flu.pdf

1. חומץ רגיל מעכב את פירוק הסוכרים בגוף ולכן לסוכרתיים זה אפילו מומלץ. 2. לא חושב שסחוג יכול להזיק. ממש לא. 3. כוסית יין אדום ביום מגינה על הלב. 4. גרנולה מכילה סיבים וזה טוב ושומן רב שיכול להיות טוב, אם כי מרובה קלוריות. בכמת רגילה לא יכולה להזיק. 5. שמשרד הבריאות יאכל ביצה סרוחה. אצלי היא רכה תמיד ותמיד בצורת עין. הסיבה, אם זכור לך, היא שאסור לערבב את הצהוב עם הלבן משום שהלבן משמיד את הלוטאין שבצהוב, זה המגן על העיניים.

01/05/2006 | 20:06 | מאת: חיפאית

צר לי, אבל די נדהמתי כשקראתי את המילים שכתבת - "שמשרד הבריאות יאכל ביצה סרוחה.". זכותך לחלוק על דעת כל אדם, גם אם אין לך רקע מקצועי בתחום, אבל השאלה היא באיזו צורה אתה עושה את זה. זה לא נכון לאף אדם להתבטא כך, ובוודאי למי ש"בעל תואר לפסיכולוגיה וייעוץ חינוכי". אני את המסקנה שלי הסקתי. חיפאית

מנהל פורום התנהגות בריאותית