ריפלקס כתוצאה ממשבר שעברתי

דיון מתוך פורום  התנהגות בריאותית

05/10/2004 | 03:06 | מאת: יעלי

אני בת 18 ועשר חודשבקירוב . לפני כשנה וחצי בקירוב לפני המשבר שעברתי הייתי ילדה נורמלית לחלוטין . לא היו לי בעיות משמעתיות בבית הספר התיכון בו למדתי . טוב לא היו עד המשבר שאותו נאלצתי לעבור בכיתה לצערי יא . אני נכנסתי לדיכאון בגלל מישהו שהיה בגילי ובגד בי עם החברה הכי טובה שלי לפני כשנה . והבגידה של החברה מאוד כאבה לי . לפני המשבר יש לציין הייתי ילדה נורמלית לחלוטין עם שום בעיות נפשיות . אני בתקופת המשבר הייתי פרנואידית ושקרנית פתולוגית . ומי שתרמה לו הייתה היועצת בית הספר שעשתה לי את המוות ונהגה להתפל אליי . היועצת הלחיצה אותי ואיימה על אימי שאם אני לא יחזור לילדה הטובה שהייתי לפני המשבר יעבירו אותי בית ספר טיפולי . ואותי העניין מאוד הלחיץ ירדתי בלימודים לפני המשבר הייתי תלמידה מצייטנת , והתחילו לי צרות הייתי רושמת דברים הפוכים ומדברת הפוך . היה לי מאוד קשה להתאושש ממנו אבל התגברתי בסופו של דבר היום אני עם תעודת בגרות ומקצוע שאני אמורה לקבל . הבעיה שלי : בתקופת המשבר היועצת ניסתה לעזור לי ולנסות למצוא משהו שיחזיר אותי למוטב היא כנראה אני לא בטוחה . לי היה פחד איום ונורא מצוות המורים ואני לא זוכרת בדיוק למה עד שפיתחתי רפלקס מסיום שממנו אני סובלת עד היום ( יש לציין שלפני המשבר הוא לא היה קיים ) . כשאדם משתעל אני מזיזה חלק מגופי הילדים של בית הספר בו למדתי קלטו זו מהר מאוד ואימללו את חיי . כיום אני לומדת בבית ספר אקסטקרני ומתקנת ציוני של בגריות הבעיה היא שהרפלקס עדין קיים . האמת חשבתי ללכת לפסיכולג אני חושבת שהוא כתוצאה מטראומה אבל אני לא הולכת מסיבה העיקרית שאני מפחדת שיגיע ענין זה לצבא אני לפני גיוס ודבר שני מצב הכלכלי אינו מאפשר לי אנא עזרו לי !!!

05/10/2004 | 03:18 | מאת: יעלי

רציתי להוסיף שהבעיה הזו גורמת לי לחוסר ריכוז

08/10/2004 | 13:24 | מאת: מיקה

יעלי יקרה כואב מאוד לקרוא אותך. את עוברת תקופה קשה וחשה שאין מי שיעזור. צר לי שגם בפורום הזה טרם קבלת תשובה. . יש דרכים שונות לפנות לטיפול פסיכולוגי. גם אם המקומות ציבוריים לא תמיד לצהל יש גישה לתיקים. בכל מקרה, תתיעצי עם מישהו מוסמך שמבין דבר בתהליכים. האם בבית הספר החדש יש יועצת? האם תוכלי לדבר איתה? כאפשרות אחרת אני מציעה שתפני לרופא המשפחה. הם אמורים לדעת לאן תוכלי לפנות לקבלת טיפול במחיר נמוך, או בחינם, וגם לדעת אם הטיפול יפריע לך בגיוס. . בכל מקרה, אנשים רבים פונים ליעוץ פסיכולוגי בגלל כל מיני בעיות. אם צהל לא היה מגייס אותם היינו נשארים בלי צבא... אני מאחלת לך בהצלחה ומאחלת לך שתמצאי אנשי מקצוע שיהיו להם תשובות מספקות לשאלות שלך. את לא צריכה להשאר לבד.

מנהל פורום התנהגות בריאותית