מספר שאלות

דיון מתוך פורום  התנהגות בריאותית

11/04/2006 | 18:23 | מאת: נפתלי

1- מדוע נהוג לומר "יש לחכות לפחות שלוש שעות מעת הארוחה ועד אכילת פרי? 2- צנוברים, מהם? (משפחה, ערכים תזונתיים, והכי חשוב- שמם באנגלית) 3- האם מומלצת צריכת סרדינים במים? 4- מוזר, אבל בכל זאת- איזה ירקות ניתן לאכול טריים? ? ? (נמאס לי ממלפפון, גזר,גמבה , עגבניה וירקות ירוקים). 5- מה הסכנה בצריכת יתר (ומהי) של אגוזים וזרעים? 6- איזה ממרחים מומלצים פרט לטחינה, אבוקדו ובוטנים?

1. הפרי גורם לתסיסה לא רצויה של הארוחה ולכן רצוי לא לאכול פרי מיד לאחר הארוחה. 2. לצנובר קוראים PINE NUT והנה מידע עליו: http://www.gamnon.net/AG-NewHerbal/Herbs23-Nuts/Nuts-PineNut.htm 3. ראית סרדינים במים? אם כן, צריכתם בהחלט מומלצת משום הסידן שבהם ומשום שלא הושחתו עם שמן צמחי מיותר לגמרי. 4. אני מתלבט כמוך בעניין הירקות. לא ציינת אבוקדו, שום, בצל, קולרבי וכך הלאה. מה עם כרוב וכרובית? אבל בוא אגלה לך סוד ידוע: לחלק מהירקות ערך תזונתי גדול יותר אם הם נאכלים כבושים או מבושלים. 5. לא רואה סכנה ממשית בצריכת יתר של אגוזים פרט להשמנה פראית. בוטנים, למשל, מכילים טפילים מסוכנים ולכן צריך להיזהר. בזרעים התכוונת למה? 6. חומוס, כמובן. לא יודע אם למטבוחה ביתית על בסיס עגבניות, פלפלים, שמן זית, שום ועוד ניתן לקרוא ממרח. ניתן לקרוא לזה בהחלט סופר מזון.

11/04/2006 | 20:54 | מאת: אבוקדו ?

אבוקדו מוגדר כירק ? חשבתי שזה פרי

12/04/2006 | 13:01 | מאת: נפתלי

תודה. מה זה כבושים? ואיזה ירקות מומלץ לצרוך כירקות כבושים? ומבושלים? האם לטונה במים מוסיפים מלח?

מנהל פורום התנהגות בריאותית