חלב (לא) מפוסטר

דיון מתוך פורום  התנהגות בריאותית

30/03/2006 | 21:45 | מאת: אלעד

על פי טענתך ש"אין ספק שחלב טרי מהפרה בריא בהרבה והפיסטור מיותר לגמרי", ועל רקע העובדה הידועה שהפיסטור משמיד את החיידקים הפתוגנים המקלקלים את החלב, ניתן להבין שאתה ממליץ לשתות את החלב עם החיידקים הפתוגנים המקלקלים אותו, ולא את החלב המפוסטר, ממנו סולקו החיידקים הללו. מאחר שהמלצה זו נראית תמוהה, אבקשך להבהיר האם זו כוונתך?

אם היו חיידקים כאלה הרי גם העגלים היו מתים. http://www.realmilk.com חוצמזה, למה חלב חייב להחזיק מעמד חודש? האם לא שווה לרדת ולקנות חלב כל יום-יומיים בידיעה שהוא אכן מזין?

02/04/2006 | 18:41 | מאת: ל.א.

שאלתך שבנדון ראוי שתציג אותה למכון פסטר, עם בקשה שישיב עליה. ואילו ההיפותיזה שלך על העגלים המתים ראוי שתעמיד אותה למבחן במכון הנ"ל או שתבקש התייחסותו. ואולם, טענתך שפסטר הודה על ערש דווי שהפיסטור מיותר - על מה היא מבוססת? היית נוכח בעת ש"הודה" בכך? באיזה מאמר מדעי רציני ומתיי פורסמה הודאתו, כביכול? ודבר נוסף: מה גורל מאמצי התנועה לחזרה לחלב "טרי" (=לא מפוסטר), אליהם התייחסת? האם התיאוריה שלהם רצינית ומבוססת עד כדי כך שהציבור, המומחים או לפחות הרשויות המוסמכות שוכנעו ברצינותה ואימצו את דרישתה?

מנהל פורום התנהגות בריאותית