שינה מוקדמת

דיון מתוך פורום  התנהגות בריאותית

30/09/2004 | 08:35 | מאת: מרים

שלום רב יש לי בעיה המשפיעה על חיי. אני הופכת לעייפה מאוד בשעות הערב המוקדמות, דבר הפוגע בחיי הזוגיות ובחיי החברה וגורם לי לתסכול. מאז שאני זוכרת את עצמי, אני מתעוררת מוקדם בבוקר- שש- שבע ומיד הופכת לפעילה מאוד, גם אם הלכתי לישון לפנות בוקר. בלי קשר למצב העייפות שלי, בסביבות תשע בערב אני מתחילה להרדם, בעיקר אם אני יושבת בבית עם ספר, צופה בטלויזיה, או אפילו מדברת עם בן הזוג שלי- אם הפעילות היא שקטה. אם אני אשן חצי שעה או שעה, אהיה מסוגלת לקום ולהמשיך את הערב, אך לא תמיד יש לי כח לקום ובדרך כלל השינה נמשכת עד לבוקר. במשך היום אינני עייפה, ואף פעם לא רוצה לישון בצהריים (וגם סדר היום אינו מאפשר לי את זה). רציתי לשאול האם זהו מבנה מערכת השינה ששונה מאדם לאדם, או שמא מדובר בבעיה הניתנת לטיפול. אשמח לקבל תשובה ותודה מראש.

בשש ורבע כבר פעיל. אז יש כבר שניים מאיתנו וזה לא הסוף. יש ציפורי לילה ויש ציפורי בוקר. אני יכול להשאר ער אם יש סיבה ואם אין, אז בשביל מה? המצב שלך לחלוטין נורמלי.

02/10/2004 | 14:04 | מאת: צביקה קורן - תזונאי

מרים שלום, הגוף שלך מאוזן בהתאם לשעון הביולוגי של הטבעי, ולכן את מגיבה בצורה טבעית, נורמלית ונכונה. אצל רוב האנשים שהולכים לישון לקראת חצות או לאחר מכן חל שיבוש בשעון הביולוגי (בדרך כלל בתקופת הנעורים) והם "הופכים יום ללילה ולילה ליום". אל תנסי לשבור את הצורך הטבעי של הגוף שלך על-ידי שתיית קפה או ממריצים אחרים. אגב, פרופסר אבשלום מזרחי, מהמובילים בתחום הרפואה המשלימה בארץ - מספר תמיד בהרצאותי שהוא הולך לישון כל ערב בתשע. בהצלחה צביקה

22/10/2004 | 15:10 | מאת: דנה

השינה שלך בריאה מאוד והעייפות נורמלית אסור להלחם בעייפות כזאת( אחרי הכל הית על הרגליים יותר מ12 שעות!) .,הגוף פשוט מעות שזהו ,עד כאן, עכשיו צריך לנוח כדי שיהיה כח למחר אם זה משנ משהו, נאמר במקומות רבים,אפיול יהדות שכך צריך להיות- אם השעון הביולוגי תקין אדם יחוש עייפות בסביבות השעה שמונה-תשע ויקום בשש-שבע

מנהל פורום התנהגות בריאותית