שלום, וברכות על היוזמה לפורום המעניין

דיון מתוך פורום  התנהגות בריאותית

01/09/2004 | 18:03 | מאת: יניב

האם ניהול אורח חיים בריא יכול לעזור לי להתמודד עם סביבת עבודה מלאה בסטרס ? מה כדאי לי לאכול ? תודה , יניב

התשובה לשאלתך היא כמובן כן. מכאן ועד לביצוע, הדרך ארוכה. סביבה מלאה סטרס יכולה להיגרם מלחץ, פשוטו כמשמעו, מתחרותיות, מחוסר ודאות לגבי השארות בעבודה וכך הלאה. ברבים מהגורמים אין שליטה. בתפיסה את אותם גורמים יש שליטה. עליך להחליט האם המצב מלחיץ, מאיים, מדאיג. לגבי אוכל השאלה רחבה ועמוקה. קודם כל דאג לקביעות בארוחות ולמזון בריא. אין זה אומר שמה שיבוא אל פיך יהיה משעמם ודל טעם. ודווקא לא נתחיל בחסה. קודם כל נוריד מה שלא מזין, סוכר למשל או קמח לבן. ההורדה לא חייבת להיות מוחלטת וטוטלית אם מצבך הבריאותי לא מחייב זאת. כן כדאי להוסיף ירקות רבים ולגוון בפירות ככל הניתן. גם לחם בריא מאוד, בעיקר זה האפוי מדגנים ומקמח מלא ולא הקל והשקרי.

מנהל פורום התנהגות בריאותית