שאלה

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

26/07/2004 | 22:52 | מאת: טלי

האם זה נכון שמזון שומני, גרעינים ושוקולד גורמים לפצעים ? ולמה חרובים זה בריא ?

לקריאה נוספת והעמקה
27/07/2004 | 09:49 | מאת: לילך נהרי

טלי שלום אכן יש קשר בין מזון שומני לפצעי אקנה. לא כל שומן גורם לכך. השומן הבעייתי הוא שומן רווי שמקורו מן החי. בגוף הוא מתפרק ויוצר חומצה ארכידונית שגורמת ליתר דלקתיות בגוף. כמו כן שומן צמחי מחומם או מוקשה בעייתי. גרעינים לא קלויים, למשל, שלא עברו חימום, אינם בעיתיים. חרובים מכילים ויטמינים ומינרלים רבים. הם עשירים בברזל וטוענים שהם בלעי תכונה אנטי זיהומית. ערביי ישראל משתמשים בדבש חרובים כחיטוי בפצעי פה וטחורים. מבחינה מדעית חרובים מכילים טנינים, חומרים מכווצי רקמה, שמסבירים את התכונה המראפת פצעים שלהם. יום טוב

30/07/2004 | 12:19 | מאת: רויטל ברמן

גם סוכרים ופחמימות מזוקקות אחראיות להופעת אקנה. אצל כל אדם הגורם הבעיתי במיוחד הוא אחר. כל טוב.

מנהל פורום נטורופתיה