בקשר לקמח חומוס וקמח עדשים

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

23/07/2004 | 16:35 | מאת: מור

שלום לכם :-) לצערי הרב לא מצאתי בשום מקום קמח חומוס וקמח עדשים. אך בחנויות טבע אמרו לי שיש "כוסמין". רציתי לדעת האם כוסמין זה כמו קמח, והאם מותר לי לצרוך אותו במצבי? היום קניתי סובין משבולת שועל ופתיתי שיבולת שועל. כמה כפות מותר ליום מהם, מתי כדאי לאכול אותם ובאיזה אופן (מבושל / כמו שהוא)? הבנתי שהם טובים לעיכול וצריך לשתות הרבה מים. במה אפשר להוסיף אותם? ובעצם מה ההבדל בין שניהם? שהרי שניהם משיבולת שועל. בברכה, מור

לקריאה נוספת והעמקה
24/07/2004 | 13:42 | מאת: רויטל ברמן

קמח כוסמין דומה מאוד לקמח חיטה ואיננו מומלץ עבורך. הוא עשיר יותר בויטמינים ומינרלים אך האינדקס הגליקמי שלו גבוה. סובי שיבולת שועל מכיל הרבה סיבים תזונתיים ואת יכולה להוסיף 2-3 כפות ממנו לדייסה או יוגורט או מה שבא לך. פתיתי שיבולת שועל לעומת זאת אני לא ממליצה לך. שיבולת שועל עלייך לצרוך ש-ל-מ-ה, כך האינדקס הגליקמי שלה יותר נמוך. נכון שזה טוב לעיכול אך לך יש צרכים ומגבלות אחרים. למי שאין קנדיה ו/או סוכרת אך סובל מעצירות או שלשולים הייתי ממליצה לצרוך מוצר זה. שבת שלום.

24/07/2004 | 15:03 | מאת: מור

היי רויטל, אולי את יודעת איפה אפשר להשיג קמח חומוס וקמח עדשים? שאלתי בחנויות טבע ואמרו לי שהם לא מוכרים אותם. מעניין איפה אפשר להשיג את זה, הרי מצאתי מתכונים עם קמחים אילו. את יודעת רויטל שבחנות טבע אמרו לי שקמח כוסמין עשוי מכוסמת. אז בעצם הם לא יודעים בוודאות ממה הוא עשוי? הרי כפי שכתבת לי שהוא בעצם כמו קמח חיטה ! אני כל כך רוצה למצוא איזשהו קמח שמותר לי, כי אני מעוניינת להכין כל מיני דברים שהם בחליפים לקמח לבן שאסור לי. רציתי לציין שמאז ששיניתי את תזונתי ואני אוכלת כתוספת לאוכל את כל הקטניות (כוסמת, עדשים ירוקים, קינואה, גרגירי חומוס/ חומוס שאני מכינה בבית, שעועית ירוקה עוד). אני מרגישה יותר "קלה" בכיבה, לאחר סיום הארוחה. וכמובן גם שבעה אך לא "מפוצצת" כפי שהיה קורה לי בתזונתי הקודמת. האוכל כך יותר טעים, יותר משביע, ונוח בכיבה. אני ממש מרוצה משינוי תזונתי, ובה יש מבחר גיוונים של סוגי תוספת. בפעם ראשונה מאז שאני עושה דיאטה לפי תזונתי זו, אני מרגישה הרגשת שובע למשך שעות ארוכות, לא מרגישה התקפות רעב ולא חשק לדיברי מתיקה. זה פשוט לא יאומן. אני כבר מודעת לפחמימות הריקות שהייתי אוכלת, שהם היו גורמות לי לעלות במשקל וגם חשק לעוד ועוד לדברי מתיקה. עכשיו שאני לא אוכלת פחמימות אילו, והכל השתנה לחלוטין. בהתחלה לא יכולתי לדמיין את עצמי ללא סוכרים, מתוקים וכל "הפינוקים". אך לאחר תקופה זו ללא הצריכה שלהם, אני מבינה שהם בעצם רק הורסים את הבריאות, גורמים לתזונה לקוייה ולמחלות כמו בעיות של הלבלב והאינסולין. כשאני רואה עכשיו דיברי מתיקה, זה לא עושה לי כלום !!! רק גורם לי להמשיך ולא לרצות לאכול אותם וזה פשוט לא יאומן. פעם הייתי עושה דיאטות וסופרת קלוריות, היום אין כזה דבר בשבילי קלוריות, יש אך ורק אוכל בריא והקילוגרמים נושרים מעצמם. (אפילו אני לא מתאמצת להרזות, והתזונה הבריאה עושה את שלה). חבל שלא ידעתי זאת לפני שנים, בטוח היום לא הייתי סובלת מקנדידה, ולא היה לי בעיית מישקל. לכן אני שוב מודה לפורום הזה ולכן מנהלות האתר, שבזכות עזרתכם הרבה, אני מרגישה שכאילו נולדתי מחדש, ומרגישה שגם נפשית שנולדתי מחדש. ואפילו שחזרה לי שוב הקנדידה (פחות קשה), אתם מעודדים אותי וזה נותן לי ביטחון וכוח להמשיך הלאה למרות כל הקשיים. תודה, מור :-)

מנהל פורום נטורופתיה