מה זה גרעיני פשתן/ זרעי פשתן, ולמה זה טוב?
דיון מתוך פורום נטורופתיה
שלום מרגול, הרבה כבר דובר כאן על זרעי הפשתן. בגדול יש להם 2 שימושים: 1. הזרעים השלמים, חלוטים במים (1-2 כפות בכוס מים רותחים, לערבב ולהמתין שיתקרר) טובים לבעיות עצירות ו"קיבה קשה" וכן לכיבים בקיבה ובתרסריון. הזרעים מפרישים במים מעין ריר צמיגי הנקרא "מוצילגים" (יש אותו גם בבמיה למשל) אשר מצפה את דפנות מערכת העיכול מבפנים ולכן עוזר לצואה רכה ולכיבים. את המים בולעים עם הזרעים. 2. הזרעים הטחונים טרי מכילים חומצת שומן אומגה-3 שגם עליה נכתבו כבר הרבה מילים. הוראות הכנה בקישור הבא: http://www.doctors.co.il/m/Doctors/a/Forums/xFF/Read/xFI/113/xPG/135/xFT/95573/xFP/95787 על אומגה 3 תוכלי לעשות חיפוש ולקבל הרבה מידע. כל טוב.
מפי מורי ורבי ד"ר דני קרת: http://naturemed.co.il/article/article_21.html
שלום רויטל ותודה על תשובתך, רציתי לשאול מאחר וקראתי רבות באתר זה על פטרייה וגינלית וכמו כן גם אני כלולה בכך לצערי. לכן רציתי לדעת, כאחת שסובלת מפטרת וגינלית, אפשר גם לאכול מזרעי הפשתן (השלמים והטחונים)? לפי מה שידוע לי ושקראתי על כך, שאסור שיהיה במצבי דברים הגורמים לריריות ולחות בקיבה ( הזרעים מפרישים במים מעין ריר צמיגי), מיכוון שאז הפטרייה גדלה בתנאים טובים יותר. האם זה נכון? ועוד שאלה, לגבי בעלי יש לו טחורים ולפעמים גם מדממים, האם זרעי הפשתן הללו טובים למצבו? ואם כן, איך עדיף לו, חליטה במים או טחון על אוכל? מרגול